Teknoloji

Apple’dan telefon numaralarını iMessage’dan çıkarmak için web aracı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

imessage-220514

Apple yayınladığı yeni bir web aracıyla iOS’ten diğer mobil işletim sistemlerine geçişi biraz daha kolaylaştırdı. Bu yeni web aracı sayesinde kullanıcılar cep telefonu numaralarını iMessage sisteminden çıkarabiliyor. İlk olarak bir Reddit kullanıcısı tarafından keşfedilen bu site sayesinde kaybolan kısa mesajlarla ilgili problemin ortadan kalkması bekleniyor.

Daha önceden iPhone kullanan ancak halihazırda başka bir cihaza geçiş yapan pek çok kişi, arkadaşlarından gelen kısa mesajların kendilerine ulaşmamasından şikayetçiydi. Başka bir cihaza geçiş yapılmasına rağmen Apple’ın kısa mesajları iMessage üzerinden yönlendirmesinden kaynaklanan bu sorunun çözümü için pek çok kullanıcı eski cihazlarını Apple hesaplarından tamamen çıkarmak zorunda kalmıştı.

Ancak yeni yayınlanan web aracı sayesinde kullanıcılar sadece cep telefonu numaralarını girerek Apple’ın mesajlaşma sistemiyle yollarını ayırabiliyor. Apple tarafından SMS ile gönderilen doğrulama kodunu tarayıcıya yazan kullanıcılar iMessage ile hızlıca vedalaşabiliyor. Çok sık cihaz değiştirmeyenler veya iOS’ten vazgeçmeyenler için bu yeni araç fazla önem taşımasa da, sıklıkla telefon değiştirenler bu yeni araç sayesinde daha pürüzsüz bir geçiş dönemi yaşayacaktır.

İLGİLİ HABERLER