Eğlence

Apple iHeartRadio yatırımıyla Beats 1’ı Apple Music’in dışına taşıyabilir

apple iheartradio

ABD’nin en büyük radyo şirketi iHeartRadio, aralarında Apple‘ın da bulunduğu çok sayıda şirketten yatırım almaya çalışıyor. The Financial Times‘ta yer alan habere göre, şirket iflas mahkemesine yapacağı yeniden yapılandırma başvurusu öncesinde destek arıyor. 20 milyar dolar borcu olan şirket, mart ayında iflas koruma başvurusu yapmıştı.

The Financial Times’a konuşan kaynaklar, Apple’ın iHeartRadio tarafından değerlendirilen çok sayıda potansiyel yatırımcıdan biri olduğunu belirtti. Bir kaynak doğrudan nakit enjeksiyonu yoluyla yatırım yapılabileceğini dile getirirken, başka bir kaynak da yatırımın pazarlama ortaklığı şeklinde gerçekleşebileceğini ifade etti.

The Financial Times’ın haberinde söz konusu yatırımın Apple’ın önüne açabileceği başka bir kapıya da dikkat çekiliyor. Habere göre, bu yatırımın ardından Apple’ın Apple Music içinde yayın yapan Beats 1 isimli radyosu ABD’de ulusal frekansta yayın yapmaya başlayabilir. Haberde Zane Lowe’ın yönetimindeki Beats 1’ın Apple Music’e beklenen abone katkısını sağlamadığına dikkat çekiliyor.

Apple iHeartRadio öncesinde de müzik yatırımları yapmıştı

Apple iHeartRadio yatırımıyla ilgili olarak bir açıklama yapmasa da, Cupertino merkezli şirket için müzik odaklı yatırımlar yeni bir alan değil. Kısa süre önce müzik tanıma servisi Shazam’ı satın alan Apple, daha önce de Apple Music’in temelini oluşturan Beats’i 3 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Başka şirketlere doğrudan yatırım konusunda ise biraz daha muhafazakar bir tutum izleyen Apple’ın iHeartRadio’yla ilgilenip ilgilenmeyeceği zamanla daha net biçimde görülecek.

İLGİLİ HABERLER