Teknoloji

Apple iCloud servisleri için Google’ın bulutunu kullandığını doğruladı

apple icloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple icloudApple iCloud servislerindeki verileri depolamak için Google’ın herkese açık bulutunu kullandığını doğruladı. Şirket, söz konusu doğrulamayı iOS Güvenlik Rehberi’nin en güncel versiyonunda yaptı. Apple’ın Google’ın bulut platformundan yararlandığına dair haberler bundan iki yıl önce gündeme gelmiş, ancak Cupertino merkezli şirket o dönemde bu iddiayı doğrulamamıştı.

Apple daha önce Amazon Web Services ve Microsoft Azure tarafından sağlanan veri depolama sistemlerini kullanmıştı. Şirketin geçtiğimiz yılın mart ayında yayınladığı iOS Güvenlik Rehberi’nde iş ortağı olarak Google Cloud Platform yerine Microsoft Azure’un adı geçiyordu.

Yenilenen rehberde ise iCloud şu ifadelerle tanımlanıyor: “Şifrelenmiş dosya yığınları kullanıcının kimliğini ayrıştıracak herhangi bir bilgi olmadan depolanır. Bunun için [Amazon] S3 ve Google Cloud Platform gibi üçüncü taraf depolama servisleri kullanılır.”

Raporda Apple iCloud’un Google’ın bulut hizmetlerini fotoğraf ve video depolama dışında kullanıp kullanmadığı konusunda bir bilgi verilmiyor. Apple’ın Google’ın bulut platformuna ne zaman geçtiği konusunda da somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER