Teknoloji

Apple iCloud+ hizmetinin Türkiye fiyatlarına zam yaptı

ios 17.4 apple abd adalet bakanlığı

Apple, iCloud+ hizmeti için Türkiye fiyatlarında yüzde 100 zam yaptığını duyurdu. iCloud+, kullanıcılara bulut depolama hizmeti sunan ve farklı depolama seçenekleri sunan bir platform. Önceden 50 GB’lık paket 6,49 TL, 200 GB’lık paket 19,99 TL ve 2 TB’lık paket 64,99 TL fiyatlarıyla sunulan iCloud+ abonelikleri, yeni zamla birlikte kullanıcılar için daha da yüksek maliyetli hâle geliyor.

Artık iCloud+ aboneliği için 50 GB’lık paketi 12,99 TL, 200 GB’lık paketi 39,99 TL ve 2 TB’lık paketi 129,99 TL karşılığında satın almak gerekiyor. Bu zamla birlikte Apple, en son 2018 sonlarında yaptığı zamdan birkaç yıl sonra bulut depolama zammı hizmetine zam yapmış oldu.

Apple, bu ayın başlarında Türkiye’de sattığı donanım ürünlerine art arda yaptığı fiyat artışlarıyla gündeme geldi. WWDC 2023 konferansının ardından ürün fiyatlarını artırmış, onu takip eden üç gün içinde ikinci bir zam daha yapmıştı. Daha önce de ocak ve mayıs aylarında ürünlerine zam yapmıştı.

Son iki yıl içinde meydana gelen ani kur artışlarının ardından Apple’ın da Türkiye’de satışını yaptığı donanım ürünlerinde fiyat artışlarına gittiğini görmüştük. 22 Haziran sonrasında kurda görülen yeni yükseliş Apple ürünlerinin fiyatlarına da yeniden artış olarak yansıyabilir.

Bununla birlikte hizmet tarafında uzun süredir fiyatlarını aynı tutan Apple, en sonunda iCloud+ paket fiyatlarında yaptığı zamla bu alanda da değişen ekonomik şartların etkisini yansıtmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER