Teknoloji

Apple iBooks uygulamasının adını “Books” olarak değiştirebilir

apple ibooksApple son birkaç yıldır yüksek profilli uygulamalarının ve çevrimiçi mağazalarının tasarımlarında önemli değişiklikler yapmıştı. Ancak iBooks uygulaması ilginç biçimde bu değişiklik rüzgarından nasibini almamıştı. Ancak Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre, bu durum yakında değişecek ve Apple iBooks uygulamasında gözden kaçmayacak yenilikler gerçekleştirecek.

Cupertino merkezli şirketin ilk olarak uygulamanın arayüzünü daha sade hâle getireceği ve vitrinini yenileyeceği söyleniyor. Apple’ın bu değişimi yönetmesi için yeni bir direktörü işe aldığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın değişim hareketi çerçevesinde uygulamanın adını da “Books” (Kitaplar) olarak değiştireceği söyleniyor. Sadeleştirilmiş arayüzde kullanıcıların hâli hazırda okuduğu kitapların öne çıkacağı ifade edilirken, sesli kitaplar için de uygulamaya ayrı bir sekme ekleneceği belirtildi. Kitap mağazasının tasarımının da kısa süre önce yenilenen App Store ile aynı çizgiye gelecek şekilde değiştirileceği de haberde dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor.

Cupertino merkezli şirketin bu değişimin sorumluluğunu verdiği ismin ise Kashif Zafar olduğu belirtildi. Geçtiğimiz aralık ayında Apple’a katılan Zafar, daha önce Barnes & Noble’ın Nook biriminde dijital ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Ardından Amazon bünyesindeki Audible’a transfer olan Zafar, podcast ağı Channels’ın oluşumuna öncülük etmişti.

Apple iBooks değişiklikleriyle e-kitap pazarında söz sahibi olabilir mi?

Apple iBooks içinde yapacağı değişikliklerle e-kitap pazarında yeniden söz sahibi olmak istiyor. E-kitap fiyatlarını yükseltmek için yayıncılarla anlaştığı iddiasıyla ABD’de 450 milyon dolar cezaya çarptırılan şirketin bu pazardaki hamleleri yakından izleniyor. Bu cezanın da etkisiyle pazarın hakimiyetini Amazon’a kaptıran Apple, bir yandan da Google gibi şirketlerle mücadele edecek gibi görünüyor. Google da Google Play içine eklediği sesli kitap ile bu pazarda söz sahibi olmayı istediğini açık biçimde gösteriyor. Kısacası e-kitap ve sesli kitap pazarında işler daha da hareketli hâle geleceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER