Manşetler

Apple HomePod 9 Şubat’ta satışa sunulacak

Apple HomePod adını taşıyan akıllı hoparlörünü 9 Şubat’ta satışa sunacağını açıkladı. Hoparlörün ön sipariş süreci ise 26 Ocak’ta başlayacak. HomePod ilk etapta ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’ta kullanıcılarla buluşacak. Bu listeye ilkbahar aylarında Almanya ve Fransa da eklenecek.

Apple’ın ilk akıllı hoparlörü olan HomePod’un 2017 sona ermeden raflardaki yerini alması planlanmıştı. Ancak şirket geçtiğimiz aralık ayının ortasında bir açıklama yaparak hoparlörün çıkışını 2018’e ertelemişti. Bu gecikme, Apple’ın çok sayıda akıllı hoparlörün satıldığı yıl sonu dönemini kaçırmasına neden olmuştu. Ancak sesle kontrol edilebilen akıllı hoparlör pazarı yeni yeni şekillendiği için bu durum şirket adına çok büyük bir sorun teşkil etmeyecek gibi görünüyor.

Apple akıllı hoparlörünü geçtiğimiz haziran ayında geliştirici konferansı WWDC’de duyurmuştu. Piyasaya çıkışındaki gecikmeye rağmen, HomePod WWDC’de tanıtılan versiyonundan pek de farklı görünmüyor. Alınan erteleme kararı, şirketin HomePod’da bazı değişiklikler gerçekleştirebileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Apple’ın hoparlörünün odak noktasında zekâdan ziyade müzik ve ses kalitesi yer alıyor. Rakiplerinin aksine ses kalitesini öne çıkaran Apple, akıllı hoparlöründe dijital asistanı Siri’nin aktivitesini diğer cihazlarına kıyasla daha kısıtlı tutacak.

Apple HomePod ABD’de 349 dolar karşılığında satılacak

Apple HomePod, ABD’de 349 dolar karşılığında satılacak. Belirlenen fiyat, Cupertino merkezli şirketin akıllı hoparlör pazarında rakipleri Amazon ve Google’dan daha farklı bir strateji izleyeceğini gösteriyor. Amazon ve Google, daha küçük ve daha uygun fiyatlı hoparlörleriyle daha farklı bir kullanıcı grubunu yakalamayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER