Teknoloji

Apple HomePod’un piyasaya çıkışını 2018’e erteledi

apple homepod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple HomePod hoparlörünün çıkışını 2018 yılına erteledi. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada HomePod üzerinde çalışmak için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Apple sözcüsü insanların, şirketinin ev için geliştirdiği ve çığır açıcı olarak nitelendirilen kablosuz hoparlörü deneyimlemesi için sabırsızlandıklarının altını çizerken, bunun müşterilere hazır hâle gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduklarını vurguladı. Ürünün 2018’in başlarında ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya gibi ülkelerde satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Aslında bu hoparlörün aralık ayında yurt dışında satışa sunulması planlanmıştı. 349 dolarlık bir yurt dışı satış fiyatı belirlenen HomePod üst sınıf ses sistemleriyle rekabet edecek. Bunun yanı sıra akıllı asistan özellikleriyle Amazon Echo ve Google Home’a da rakip olacak.

Silindir biçimli bu hoparlörün üstünde yedi adet tiz hoparlörü, bir adet 4 inç derin bas hoparlör ve altı mikrofon bulunuyor. Bu da onu fiyat segmenti içinde en iyi hoparlörlerle aynı seviyeye getiriyor. Her ne kadar Siri’yi de barındırsa da, söz konusu akıllı ev yönetimi ve diğer komutlar olduğunda, Siri Alexa veya Google Asistan’ın biraz gerisinde bulunuyor. Bu nedenle Apple da geçtiğimiz haziranda, WWDC’de bu ürünü tanıttığında, daha çok müzik deneyiminin üstünde durmuş, akıllı özellikleri biraz daha arka planda tutmuştu.

Apple’ın HomePod’un çıkışını neden ertelediği tam olarak bilinmiyor. Ancak böyle bir ürünü, alışverişin arttığı yıl sonu döneminde çıkarmamak her şirketin alabileceği bir karar olmasa gerek.

İLGİLİ HABERLER