Teknoloji

iOS 9 ile Apple Haritalar’a toplu taşıma bilgileri eklenebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ios-9-harita-220515

Apple, iOS 9 ile birlikte Haritalar servisine metro, tren ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarının sefer bilgilerini eklemeye hazırlanıyor. 9to5Mac sitesinde yer alan haberin doğru çıkması durumunda, Apple Haritalar uygulamasının önemli bir eksiği kapatılmış olacak. Halihazırda Apple, toplu taşıma bilgilerine ihtiyaç duyan kullanıcılarını App Store’daki farklı harita uygulamalarına yönlendiriyor. Şirketin söz konusu desteği iOS 8 ile birlikte sunacağı öne sürülmüş, ancak Apple iddiaları boşa çıkarmıştı. 9to5Mac’in haberinde Apple’ın artık hazır olduğu belirtilirken, toplu taşıma bilgilerinin iOS 9 ile birlikte Haritalar uygulamasına yapılacak en önemli ekleme olduğu söyleniyor. Apple’ın yeni desteğini Apple Watch’a da taşıması, beklentiler arasında yer alıyor.

iOS 9 ile birlikte Apple Haritalar uygulamasının toplu taşıma sefer bilgilerinden daha fazla sunacağı, seyahat planlayıcısı ve Transit harita görünümünün de uygulamaya ekleneceği gelen haberler arasında yer alıyor. Süreci bir yıl ertelemenin Apple adına olumlu sonuç verdiği ifade edilirken, bu süreçte şirketin desteğin kapsama alanını da genişlettiği belirtiliyor. Türkiye’nin Apple Haritalar’ın sunduğu yeni hizmetin kapsama alanında olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Google Haritalar ile karşılaştırılmak Apple’ın kaderi olsa da, şirketin Haritalar yazılımının çıkışındaki problemleri bir daha yaşamamak adına işleri sıkı tuttuğu düşünülüyor. 9to5Mac’in haberinde Apple’ın kapalı mekan navigasyonu üstünde de çalıştığı belirtiliyor, ancak bunun uzun vadeli bir hedef olmasının daha muhtemel gözüktüğü vurgulanıyor.

İLGİLİ HABERLER