Teknoloji

Apple Harita ve App Store uygulama ikonlarını değiştirdi

Apple yeni yayınladığı iOS 11 beta 6 güncellemesiyle birlikte görsel açıdan yaptığı küçük değişiklikleri gösterime sundu. Özellikle iki uygulama ikonundaki değişim dikkat çekici, bunlardan bir tanesi Harita, diğeri de App Store.

Harita ikonundaki değişikliğin arkasında bir ayrıntı gizli. iPhone’un çıkışından beri aynı olan bu ikon, Apple’ın uzun zamandır merkezi olan 1 Infinite Loop adresli binayı gösteriyordu. Ancak şirketin Apple Park adıyla binilen, uzay gemisi görünümündeki devasa yerleşke binası açılıyor. iOS tasarımcıları da bu değişikliği Harita ikonuna yansıtma ihtiyacını hissetmişler. Böylelikle ortaya iOS 11’in en son beta sürümüyle birlikte gördüğümüz yeni Harita uygulama ikonu çıkmış.

Diğer ikon değişikliği ise App Store logosuna yapılmış. Apple, App Store ikonunda ufak tefek düzenlemeler yaparak neredeyse on yıldır aynı şekilde kalan uygulama mağazası ikonunda ilk kez değişiklik gerçekleştirmiş oluyor. Bu ikonun içinde yer alan kalem ve fırça şekilleri kaldırılmış. Yeni hâlinde üst üste bindirilmiş birkaç çubuk görüyoruz ki, bunlar yine “A” harfini oluşturuyor.

iOS 11 hâlâ beta sürecinde bulunuyor. Yani, gelen bu ikonların bir sonraki beta sürümünde değiştiğini, başka bir hâl aldığını görme ihtimali bulunuyor. Apple, ara sıra uygulama ikonlarında değişiklikler gerçekleştirebiliyor. Özellikle iOS 11 ile birlikte uygulama ikonlarında sürekli oynamalar görülüyor. Bunların final sürüme yansıması ihtimalinin bulunduğu gibi, iOS 10’daki hâllerine geri dönülmesi de ihtimali dahilinde bulunuyor.

Apple diğer ikonlarda da oynamalar yapıyor. Örneğin son beta sürümüyle birlikte saat ikonunda hafif değişikliklerin yapıldığı, sayıların daha da kalınlaştırıldığı görülüyor. Öte yandan geçtiğimiz ay gelen bir başka beta sürümünde de Safari’nin pusulasında küçük bir yön değişiminin yapıldığı görülmüştü.

https://twitter.com/_Jordan/status/889668207992336384

Ayrıca MacRumors‘ın belirttiği gibi, geçen ay Kişiler, Anımsatıcılar ve Notlar uygulamasında da bazı değişiklikler yapılmıştı. Ancak Anımsatıcılar uygulamasının ikonu bu son beta sürümüyle birlikte eski hâline döndürülmüştü. Anlayacağınız, Apple cephesinde işler henüz tam anlamıyla kesinleştirilmiş görünmüyor.

iOS 11’in bir ay içinde bitmesi ve final sürümün eylül ayının ortaları gibi yayınlanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER