Teknoloji

Flipboard’u hatırlatan Apple Haberler Gazetelik uygulamasının yerini alacak

apple-haberler-080615

Apple’ın Gazetelik uygulamasını sonlandıracağına dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. WWDC 2015 etkinliğiyle birlikte Apple bu kararını kamuoyuna duyurdu ve Haberler uygulamasının Gazetelik uygulamasının yerini alacağını açıkladı. Dünyanın dört bir yanından yayıncıların içeriklerine yer verecek olan Haberler uygulaması, içerik sahiplerine haber sunuş biçimlerini kişiselleştirme imkanını sağlayacak.

Tıpkı popüler haber platformlarından Flipboard gibi, Haberler de kişiselleştirilmiş bir haber ve içerik beslemesi işlevi görecek. WWDC 2015 etkinliğindeki demoda yayıncıların kullanabileceği çeşitli animasyon ve hareketleri örneklendiren Apple, Haberler’de tam ekrana yayılan bir deneyim sunacak. Doğrudan yazılı içeriğe yerleştirilebilecek olan fotoğraf ve videolar, satır içinde oynatılabilecek.

Haberler, konuların ve ilgi alanlarının takibini kullanıcı adına gerçekleştirecek. Kullanıcılar bir haber veya makale bulmak adına uygulama içinde arama yapabilecek ve diledikleri takdirde içeriği favori listelerine ekleyebilecek. Apple Haberler uygulamasında favori haber kaynağı için de arama gerçekleştirilebilecek. Buna ek olarak, her yayıncı da popüler haberleri öne çıkardığı özel bir akış oluşturabilecek. The Economist, Vanity Fair, Financial Times, Wired, BuzzFeed, Vox, The New York Times ve Bloomberg Business Apple Haberler uygulamasının başlıca içerik ortakları arasında yer alıyor. Apple Haberler ilk olarak ABD, Avusturalya ve Birleşik Krallık’ta faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER