Teknoloji

Apple, Google ve diğer teknoloji devleri işe alma davasında uzlaşma için 415 milyon dolar ödeyecek

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

ABD Bölge Hakimi Lucy Koh, Apple ve Google’ın da aralarında bulunduğu teknoloji devlerinin davalı konumunda olduğu işe alma davasındaki 415 milyon dolarlık uzlaşma bedelini geçtiğimiz mart ayında geçici olarak onaylamıştı. Yaklaşık 6 ayın ardından uzlaşma bedeli için beklenen nihai onay da sonunda geldi.

Apple, Google, Adobe ve Intel’in de aralarında bulunduğu önemli teknoloji şirketleri, birbirlerinden çalışan transfer etmemek için anlaşmaya varmakla ve maaşları suni biçimde düşük tutmakla suçlanmıştı. Geçtiğimiz yıl önerilen 324.5 milyon dolarlık tazminat bedeli hakim Lucy Koh tarafından düşük bulunmuş ve kabul edilmemişti.

Ortadaki somut deliller çerçevesinde davacıların daha yüksek bir tazminatı hak ettiğini söyleyen Lucy Koh, davacı avukatlarının tazminattan alacağı payı da 81 milyon dolardan 40 milyon dolara indirdi.

Söz konusu dava, şirketlerin üst düzey yöneticilerinin birbirlerine gönderdikleri e-postaların çerçevesinde şekillenmişti. Davada ortaya çıkan e-posta mesajlarının birisinde eski Apple CEO’su Steve Jobs’un Google’ın mevcut icra kurulu başkanı Eric Schmidt’e ”iPod grubumuzdan çalışanları durmadan işe alıyorsunuz. Buna bir son verin.” dediği görülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER