Teknoloji

Apple’ın üst yönetiminde dikkat çeken ayrılık

apple tv gelistirici

Bundan 20 yıl önce Apple’ın o dönemki CEO’su Steve Jobs, Ron Okamoto’yu Adobe’den transfer etmişti. Şirkette geliştirici ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Okamoto, daha sonra da Apple App Store’un kuruluşunda görev almıştı.

Uzun yıllardır Apple bünyesinde olan Okamoto’nun kısa süre önce emekliye ayrıldığı açıklandı. Bu ayrılığın Apple’ın App Store nedeniyle mahkemeye çıkacak olmasından kısa bir süre önce yaşanması dikkat çekiyor.

Okamoto’nun ayrılığını Bloomberg’den Mark Gurman ortaya çıkardı. App Store davasında potansiyel tanıklardan biri olan Okamoto, aynı zamanda dava dosyasında “eski küresel geliştirici ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı” olarak tanımlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Okamoto’nun görevini Susan Prescott devraldı. Ürün pazarlama yöneticilerinden biri olan Prescott, 2015’ten bu yana şirketin kamuoyunun karşısına çıkan simaları arasında bulunuyor.

Okamoto artık Apple ve geliştirici ilişkileri konusunda çalışmasa da, mahkemede 1 saat boyunca ifade vermesi bekleniyor. Okamoto’nun ifadesinde App Store politikaları, iş modeli ve uygulama yazılımı iş kolundaki değişim gibi konulara değineceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER