Manşetler

Apple gelen talebi karşılamak için iPhone ve iPad üretiminde yeni ortaklarla çalışabilir

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple sonbahar içinde piyasaya sürdüğü yeni iPhone ve iPad’lerinin stoklarında yaşanan sıkıntıyı çözmek adına üretim ortaklarının sayısını artırmaya hazırlanıyor. Apple’ın birincil üretim ortağı konumunda olan Foxconn’un iPhone 5c üretiminde Wistron, iPad mini üretimindeyse Compal Communications ile çalışacağı; Wistron’un bu yıl sonu itibarıyla, Compal Communications’ın ise 2014’ün başında üretime başlayacağı belirtildi.

iphone-5s-inceleme-00001

iPhone 5c’nin arzında bir sorun yaşamayan şirket iPhone 5s ile ilgili stok sıkıntısı yaşarken, Retina ekranlı iPad mini’nin yıl sonundaki arzında sıkıntı yaşanabileceği bizzat Apple CEO’su Tim Cook tarafından belirtilmişti. The Wall Street Journal’a konuşan bir Foxconn yöneticisi şirketinin sadece Apple adına üretim kapasitesini genişletmeye ihtiyatlı yaklaştığını belirtirken, Foxconn’un bu tutumu nedeniyle Apple’ın ekstra üretim ortağı arayışına girdiği düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 5s İncelemesi

Apple’ın yeni üretim ortaklarından biri olduğu söylenen Wistron halihazırda Nokia ve BlackBerry için akıllı telefon üretimi gerçekleştiriyor. Compal Communications ise Lenovo için tablet üretmenin yanı sıra, Sony ve Nokia’nın akıllı telefon üretim sürecinde rol oynuyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER