EğlenceTeknoloji

Apple Fortnite için mahkemenin kesin kararını bekleyecek

apple app store epic games fortnite

Apple ve Epic Games’in Fortnite kavgası devam ediyor. Bu ayın başlarında hakim Yvonne Gonzalez Rogers, App Store’daki geliştiricilere kullanıcıları farklı ödeme sistemlerine yönlendirmeleri için izin verilmesi gerektiğini hükmetmişti. Geri kalan konuların neredeyse tamamında Apple’ın lehine karar çıkmıştı. Epic karara itiraz ederken, Apple ise sonucu “büyük bir zafer” olarak tanımlamıştı.

Apple’ın Epic’in geliştirici hesabını yeniden aktif hâle getirmeye yönelik talebini geri çevirdiği ortaya çıktı. Eğer bu talep kabul edilseydi, Fortnite’ı yeniden App Store’da görmek mümkün olacaktı.

Hakim Rogers, Apple’ın Epic’in geliştirici hesabını devredışı bırakmasında bir problem olmadığına hükmetmişti. Buna ek olarak, Fortnite’ın App Store’a geri dönüşü konusunda nihai karar da Apple’a bırakılmıştı.

Apple’ın Epic Games’in geliştirici hesabını aktif hâle getirmeyi reddettiğini Epic Games CEO’su Tim Sweeney açıkladı. Apple’ın hukuk birimi ise mahkeme kararı kesinleşene kadar Fortnite’ın App Store’a dönüşüne izin verilmeyeceğini duyurdu.

Epic Games CEO’su Sweeney, Apple’ın App Store’dan sorumlu yöneticisi Phil Schiller’a gönderdiği e-postanın metnini de paylaştı. Sweeney e-postada Epic’in geliştirici hesabının tekrar açılmasını talep ettiğini doğrularken, şirket olarak Apple’ın talimatlarına uymaya söz verdiklerinin de altını çizdi.

E-postada Apple’ın App Store kurallarını mahkeme kararına uygun şekilde güncellemesinin ardından Fortnite’ın yeniden mağazaya dönüşü için başvuru yapılacağı da belirtiliyor. Sweeney, Unreal Engine oyun motoru için ortak çalışmaların tekrar başlamasını istediğinin de altını çiziyor.

Ancak Epic Games’in istekleri ve sözleri Apple cephesinde pek fazla etki yaratmamışa benziyor. Tim Sweeney, Apple’ın tutumunu rekabete aykırı bulurken, şirketi kamuoyuna yalan söylemekle de suçluyor.

Eğer Apple mevcut tutumunda direnirse, Fortnite daha uzun bir süre App Store’a dönemeyebilir. Tüm hukuki süreçlerin sona ermesinin beş yılı bulabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER