Teknoloji

Microsoft’tan okyanus atıklarıyla üretilmiş çevre dostu fare

microsoft ocean plastic mouse

Yıllar boyunca Microsoft’un birçok farklı fare seçeneği sunduğunu gördük. Ancak çarşamba günü duyurduğu Ocean Plastic Mouse, yenilikçi kaydırma tekerleği kontrolleri veya yüksek hassasiyetli DPI yerine geri dönüşüm ve sürdürülebilirliğe odaklanıyor. Ocean Plastic Mouse, yüzde 20’si geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden yapılmış bir dış kapağa ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalaja sahip olması nedeniyle dikkate değer bir ürün gibi görünüyor.

Microsoft’un Ağustos 2020’de verdiği taahhüt, 2030 yılına kadar sıfır atık operasyonları hedefini izleyeceğini ve 2025 yılına kadar ambalajlarda tek kullanımlık plastik kullanımına son vereceğini içeriyordu. Bu farenin yapıldığı, geri dönüştürülebilir ahşap ve şeker kamışından yapılmış küçük kutu lifler, bu geleceğe doğru bir adımı temsil ediyor. Ayrıca Microsoft, insanların eski farelerini geri dönüşüm için gönderebilmeleri amacıyla yurt dışında geçerli olacak ücretsiz bir postalama programından da bahsetti.

Bu plastik kapak, “okyanuslardan ve su yollarından geri kazanılan plastik atıklardan yapılmış” geri dönüştürülmüş malzeme ile reçine kullanıyor. Plastik atıklar topaklara dönüştürülüyor ve sonunda bunlar, bu farenin dış kabuğunu oluşturan diğer malzemelerle harmanlanır.

microsoft ocean plastic mouse

Ocean Plastic Mouse’un kabuğunda kullanılan reçineyi oluşturmak için Microsoft, Saudi Aramco’nun bir yan kuruluşu olan Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) ile iş birliği yaptı. Big Oil’in “çevre dostu” bir ürüne dahil olması, bir yeşillik kokusundan fazlasını veriyor, ancak petrokimya endüstrisinin elektrikli otomobillere doğru yaşanan değişimde plastiklere daha fazla odaklanarak yanıt vermesi şaşırtıcı.

microsoft ocean plastic mouse

Ocean Plastic Mouse, Bluetooth Low Energy kablosuz ve Swift Pair bağlantısına sahip, çarşamba itibaren yurt dışında 24,99 dolar fiyatla ön siparişe sunuldu. Etkinlik sırasında açıklanan tüm Surface donanımları gibi, 5 Ekim’den itibaren ABD’de satışa sunulacak.

Fare, değiştirilebilen veya şarj edilebilen tek bir AA pil ile 12 aya kadar pil ömrü vaat ediyor. Sahipleri, indirilebilir Fare ve Klavye merkezi yazılımı aracılığıyla üç düğmesini özelleştirebilirken, kaydırma tekerleği ve sensörlerinin teknolojisi, son otuz yılda bir Microsoft faresi kullanan herkesin bir şekilde deneyimlediği bir teknoloji olmalıdır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER