BilimEğlence

Apple Fitness Plus’ta ünlüler eşliğinde yürüyüş yapmak için özel antrenmanlar

apple fitness plus time to walk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple sağlıklı yaşam ve egzersiz servisi Fitness Plus için ünlülerin rehberlik ettiği yürüme antrenmanlarını duyurdu. “Time to Walk”, yani “Yürüme Zamanı” olarak adlandırılan bu özellik ünlü müzisyenlerden, atletlerden ve aktörlerden ilham verici monologları müzikle buluşturuyor. Bunun üstüne bir de Apple Watch ve Fitness Plus‘ın egzersiz takip özelliği ekleniyor.

Yeni gelen özellik şu anda Shawn Mendes, Dolly Parton, Draymond Green ve Uzo Aduba ile yürüyüşleri içeriyor. Apple, her bir “Time to Walk” bölümünde her etkili kişinin hayatından ve kariyerinden “kişisel, yaşamı şekillendiren anlar” eşliğinde dersler, anılar ve neşeli anlar bulunduğunu söylüyor. Üstelik ünlüler, motivasyonunuzu yürüyüşünüzün geri kalanında ve ötesinde devam ettirmek için konuşmalarından sonra bir şarkı listesi sunuyorlar. Ayrıca ilginç olan Apple, her bölümün ünlü konuklar kişisel olarak kendileri için anlamlı olan bir yerde yürürken kaydedildiğini söylüyor.

apple fitness plus time to walk

Teknik açıdan bakıldığında, Time to Walk bölümleri otomatik olarak Fitness Plus abonelerinin Apple Watch’larına indirilecek ve Bluetooth kulaklıklar üzerinden çalınacak. Yürüyüşçüler zaman, tempo, nabız ve mesafe gibi olağan egzersiz ölçümlerine erişebilecek ve Apple, Yürüme Zamanı’nın Apple Watch’unuzda her konuğun hikayesindeki anlara göre zamanlanmış fotoğrafları göstereceğini söylüyor. Yürüme Zamanı, tekerlekli sandalye kullanıcıları için “Time to Push” olarak adlandırılıyor ve fitness bilgilerini sağlamak için watchOS’in tekerlekli sandalye egzersiz izleme süresine başvuruyor.

Konu ve üslup açısından, Yürüme Zamanı bölümleri, rahat bir podcast’te duyabileceğinizden çok ilham verici seslerin TED Talk sunumundaymış gibi görünebilir. Ancak her yıldızın veya etkili konuğun hayranları için denemeye ve dinlemeye değer gibi görünüyor. Fitness Plus özelliği henüz Türkiye’deki Apple Kimliği sahiplerine açık bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER