Eğlence

Apple Fitness Plus 14 Aralık’ta başlangıcını yapıyor

apple fitness plus

Apple’ın yeni egzersiz programı servisi Apple Fitness Plus, 14 Aralık tarihinde yurt dışında kullanıma açılıyor. Servisin aylık ücreti 9.99 dolar olarak belirlenirken yılda 79.99 dolar karşılığında abone olma imkanı da sunuluyor.

Apple Fitness Plus’ın duyurusu sonbahardaki ilk Apple online etkinliğinde gerçekleştirilmişti. Bu servis Apple’ın abonelik tabanlı hizmetlerini artırmaya yönelik çalışmalarının son adımı niteliğini taşıyor. Eğitmenler eşliğinde hazırlanan özel videolar iPhone, iPad veya Apple TV’den gürntülenebilirken Apple Watch da egzersiz değerlerinin siz spor yapmaya devam ederken tutuyor.

Servis başlangıçta 10 egzersiz türüyle çıkış yapıyor. Bunlar Yüksek Yoğunluk Aralıklı Antrenman, Kuvvet Antrenmanı, Yoga, Dans, Core, Bisiklet, Koşu Bandı (Yürüme ve Koşu için), Kürek ve Dikkatli Soğuma bulunuyor.

Şirkete göre, “birçok Fitness Plus egzersizi hiç ekipman gerektirmez veya sadece bir dambıl seti gerektirir”. Daha fazla ekipmana dayalı bisiklet, koşu bandı ve kürek egzersizi, kullanıcıların sahip oldukları hemen hemen her bisiklet, koşu bandı veya kürek makinesi ile yapılabilir.

apple fitness plus

Diğer popüler egzersiz hizmetleri gibi, Apple da kullanıcılara her antrenmanda rehberlik edecek çeşitli eğitmenler sunuyor. Apple popüler bisiklet hizmeti için eğitmenler etrafında ortaya çıkan kişilik kültünün servisinin yararına olacağını umuyor. Zaten şirket her eğitmen için Instagram sayfalarının küratörlüğünü yapıyor.

Apple Watch ölçümleri Apple Fitness Plus için büyük önem taşıyor. Öyle ki, hizmeti kullanmak için Apple’ın akıllı saatlerinden birine (özellikle bir Apple Watch Series 3 veya daha yenisi) sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca onu yapılandırmak ve eşleştirmek için bir iPhone’a sahip olmalısınız. Bunlara ek olarak, bir iPad veya Apple TV’ye sahipseniz, antrenmanları daha büyük bir ekranda görüntüleyebilirsiniz, ancak bunlar Apple Watch ve iPhone gereksinimleri gibi zorunlu değildir.

Apple, yurt dışında Apple Watch Series 3 (veya daha yenisini) satın alan müşterilere üç aylık ücretsiz Fitness Plus erişimi sunarak Fitness Plus’ın başlangıcını yapıyor. Mevcut Apple Watch kullanıcıları bir aylık ücretsiz deneme alabilecekler.

Bağımsız aboneliğe ek olarak Apple Fitness Plus; Apple Music, Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus ve 2 TB iCloud depolama alanını içeren, Apple’ın aylık 29,95 ABD doları ücrete sahip olan en yüksek Apple One Premier planının bir parçası olarak da yurt dışında sunuluyor. Bunların tümü altı kullanıcıya kadar paylaşıtırılabiliyor. Ancak normal Apple Fitness Plus planı da (aylık 9,99 ABD doları) Apple’ın Aile Paylaşımı desteğini içeriyor. Yani altı aile üyesi, aynı aylık aboneliğe erişebilir.

Apple Fitness Plus, başlangıçta Türkiye’deki kullanıcılara açık olmayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER