Manşetler

Apple entegre SIM kartlı iPhone projesini rafa mı kaldırdı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir habere göre Apple iPhone için entegre SIM kart geliştirme planlarını askıya aldı. Henüz doğrulanmamış olan bu haberin kaynağı ise bir mobil operatörde görevli olan kıdemli bir çalışan. Bu kaynağa göre Apple Avrupalı mobil operatörlerden gelen baskılar nedeniyle bu yönde bir karar aldı.

Apple’ın farklı operatörlerden servis alabilecek entegre SIM kart modeli üzerinde çalıştığına dair haberler bu sitede de yer almıştı. Bu durum Apple’a cihaz satışı sırasında operatörleri aradan çıkarma şansı verebilirdi. Ayrıca bu teknolojiyle iPhone sahiplerinin bir mobil operatörden diğerine, SIM kart değiştirme gereği duymadan veya yeni bir cihaz almadan, taşınmasına olanak sağlayabilirdi.

Eğer Apple bu yeni SIM kart teknolojisini hayata geçirseydi, Avrupalı operatörler iPhone’un yüksek maliyetini karşılama konusunda olumsuz cevap bildireceklerdi. Mobil operatörlerden gelen bu yöndeki tehditler Cupertino’nun geri adım atmasına neden olmuşa benziyor. The Telegraph’ın kaynağı durumu “Apple müşterilerle daha yakın ilişki kurmak ve operatörleri aradan çıkarmak için uzun süredir uğraşıyordu. Ancak bu sefer mobil operatörlerden ters cevaplar almışa benziyor.” şeklinde durumu özetliyor.

İlgili – The Telegraph

İLGİLİ HABERLER