Eğlence

Apple 2016’nın en iyi uygulama, oyun, müzik ve filmlerini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple 2016 en iyilerApple, 2016’da dünya genelinde en çok sevilen uygulama, müzik, film ve oyunları açıkladı. Şirketin artık gelenekselleşen “En İyiler” listesinde uygulama ve oyunlar iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV için ayrı ayrı seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Türkiye’de 2016’nın en iyi müzik, film ve uygulamalarını açıkladı

Fotoğraflara sanatsal bir hava kazandıran Prisma, yılın en iyi iPhone uygulaması oldu. Prisma’yı yıl içinde Facebook’un satın aldığı yüz filtreleme uygulaması MSQRD izledi. “Yılın en iyi iPhone oyunu” unvanını Clash Royale kazanırken, bu oyunun ardından Reigns geldi. Yılın en çok indirilen ücretsiz iPhone uygulaması ise Snapchat oldu.

Sketchbook Motion, Cupertino merkezli şirket tarafından yılın en iPad uygulaması olarak seçildi. Sketchbook Motion’ı Bear takip etti. Severed 2016’nın en iyi iPad oyunu olurken, Chameleon Run da bu oyunu izledi. YouTube, yılın en çok indirilen ücretsiz iPad uygulaması listesinin zirvesine yerleşti.

Watch uygulamaları arasında zirve MySwimPro’nun oldu. Oyunlar kategorisindeki birincilik ise Field Day’e gitti. Twitter, yılın en iyi tvOS uygulaması seçilirken, Riptide GP: Renegade, Cupertino merkezli şirket tarafından tvOS için “En iyi oyun” unvanına layık görüldü.

Apple kullanıcıları Drake’i çok seviyor

Cupertino merkezli şirketin müzik listelerinde ise Drake’in hakimiyeti dikkat çekiyor. “One Dance” yılın en iyi şarkısı olarak seçilirken, “Views” de yılın albümü unvanının sahibi oldu. Şirket, 2016’nın en iyi şarkılarının geri sayımını yılın son gününde Beats 1’da yayınlanacak özel bir programda da gerçekleştireceğini açıkladı.

Spotlight Apple kullanıcılarının da takdirini kazandı

Spotlight, 2016’da en iyi film Oscar’ının sahibi olmuştu. Ödüllü film, iTunes’ta yılın en çok indirilen filmleri arasına girmeyi de başardı. Söz konusu listeye Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor, Deadpool ve The Hateful Eight gibi filmler de girdi.

İLGİLİ HABERLER