ManşetlerUlaşım

Apple’ın elektrikli otomobilinin yollara çıkışı 2021’e kalabilir

apple carplay sürücüsüz otomobil

apple elektrikli otomobilApple elektrikli otomobil projesi konusunda resmi bir işaret vermese de, şirketin konuya ilişkin çalışmaları “Project Titan” ismiyle yürüttüğüne dair haberler uzun süredir konuşuluyor. Ancak iPhone üreticisinin otomobilinin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda ortada sadece tahminler dolaşıyor.

İlk etapta Apple’ın elektrikli otomobilinin 2019’da yollara çıkacağı konuşulsa da, sonrasında kimi kaynaklar 2020’yi işaret etmişti. Ancak The Information tarafından yayınlanan bir haber, bu tarihi yeniden ileriye atıyor. Haberde Cupertino merkezli şirketin elektrikli otomobil projesinin 2021’de hazır hâle geleceği belirtiliyor.

The Information söz konusu iddiasını kısa bir süre için Project Titan bünyesinde görev alan eski bir Apple çalışanına dayandırıyor. Kaynak, projede görev yaptığı süre esnasında otomobilin çıkış tarihinin 2020’den 2021’e alındığını belirtiyor. Haberde bir dönem Apple elektrikli otomobil projesinde görev alan üç kardeşin hikayesi anlatılıyor.

Apple elektrikli otomobil projesinin yöneticisi şirkete veda etmişti

Geçmişte ortaya çıkan bilgilere bakılınca gecikme iddiasının kulağa çok da olağan dışı gelmediğini belirtmek gerekiyor. Apple’ın elektrikli otomobil projesini yürüttüğü söylenen Steven Zadesky, bu yılın başlarında kişisel sebeplerden ötürü Cupertino merkezli şirketle yollarını ayırmıştı. Dolayısıyla bu ayrılığın çıkış takvimini etkilemiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Ortaya atılan tüm iddialara rağmen, yollarda Apple markalı bir otomobilin görülüp görülmeyeceği konusunda kesin konuşmak şu an için mümkün değil. Apple yöneticilerinin sessizliklerini korumaları da, bu belirsizliği biraz daha artırıyor.

İLGİLİ HABERLER