Teknoloji

Apple’ın düşük fiyatlı iPad’i muhtemelen Pencil desteğine sahip olacak

ipad ana ekran düğmesi

ipad apple pencilApple’ın 27 Mart etkinliğinde tanıtacağı söylenen yeni iPad modelini daha ucuz fiyatı dışında çekici kılacak bir diğer özelliğin ne olacağını merak ediyorduk. Neyse ki, cevabını bulduk. Bu tablet Apple Pencil kalemi de destekleyecek gibi görünüyor. Şimdiye kadar kalem desteğini sadece iPad Pro tabletler sunuyordu.

Söz konusu dedikodu KGI Securites analisti Ming-Chi Kuo’dan çıktı. MacRumors‘ın haberine göre, 9.7 inç ekranlı, düşük fiyatlı yeni iPad muhtemelen Apple Pencil’ı destekleyecek. Kuo, Apple’ın bu şekilde tabletini düşük fiyatlı Android tabletlerden ayırmak istediğini söylüyor.

Kuo, söz konusu Apple donanım dedikoduları olduğunda en güvenilir kaynaklardan bir tanesi olarak biliniyor. Ancak bu dedikodusu ne oranda doğru çıkar, bilmiyoruz. Analist, yeni iPad’in ekranının Pro modellerininki gibi yüksek yenileme hızına sahip olup olmayacağını söylemiyor. Halbuki bu gereksinim, kalem desteği için açık bir gösterge olurdu. Belki de Kuo, eğitim odaklı bir etkinlikte tanıtılacak iPad’de kalem desteğinin bulunacağının mantıklı olacağını düşünerek bir tahmin yürüttü.

Yine de, bu mantıklı bir tahmin. Apple’ın önümüzdeki salı günü düzenleyeceği etkinlikte yeni bir iPad tanıtması bekleniyor. Üstelik etkinliğin davetiyesinde de Apple Pencil ile yapılmış bir çizim gösteriliyor. Üstelik, kalem desteği düşük fiyatlı Chromebook bilgisayarlar için de standart hâlini almaya başladı. Chromebook bilgisayarlar ise, yurt dışında, özellikle ABD’deki okullarda fazlasıyla talep edilen bir ürün segmenti. Eğer Apple, Chromebook’larla rekabet etmek istiyorsa, kalem desteğini sunmak da doğal bir seçim olurdu.

Bu arada Kuo, düşük fiyatlı, yeni nesil 9.7 inç iPad’i, geçen yılın iPad’inin takipçisi olarak nitelendiriyor. Bu durumda Apple’ın, birden fazla düşük fiyatlı iPad’i ürün yelpazesi içinde sunmasını bekleyebiliriz. Dedikodulara göre, eğitim odaklı olacak tablet 259 dolar olacak. Eskisinin yerini alacak ve Pencil kalem desteği kazanacak yeni iPad’in yurt dışı fiyatı 329 dolar olacak. Kuo, seri üretimin yılın ikinci çeyreğinde başlayacağını söylüyor. Eğer Apple, hafta içinde yeni iPad’ler tanıtacaksa, bunların seri üretimine hemen başlanacak demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER