Manşetler

Apple 27 Mart’ta “kreatif eğitim” konulu bir etkinlik gerçekleştirecek

apple 27 martApple 27 Mart tarihinde ABD’nin Chicago şehrinde gerçekleştireceği etkinlik için davetiye dağıtımına başladı. Eğitim odaklı etkinlik, “haydi bir okul gezisine çıkalım” sloganıyla katılımcıları “öğretmen ve öğrenciler için yeni kreatif fikirleri duymaya” davet ediyor. Etkinliğin odak noktasının eğitim olması, Cupertino merkezli şirketin yeni iPad Pro ve MacBook modellerini tanıtılması ihtimalini akıllara getiriyor.

Apple her yıl iki veya üç etkinlik gerçekleştiriyor. Ancak şirket geçtiğimiz yıl WWDC 2018 dışında sadece eylül ayında bir etkinlik düzenlemeyi tercih etmişti. Son 10 yılda 5 kez ilkbaharda etkinlik düzenleyen Apple; bu etkinliklerde kimi zaman Mac, kimi zaman iPad ve kimi zaman da iPhone tanıtmıştı. Son zamanlarda giriş seviyesi MacBook ya da yeni bir MacBook Air olarak tanımlanan bilgisayara dair dedikodular da iyiden iyiye ivme kazanmış durumda. Dolayısıyla bu etkinlikte Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarlarını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Eğer 27 Mart’taki etkinlikte yeni bir MacBook veya MacBook Air tanıtılmazsa, gözler 4 Haziran’da gerçekleştirilecek WWDC 2018 açılış etkinliğine çevrilecek. Apple yeni iMac modellerini ve yeni iMac Pro’yu geçtiğimiz yıl WWDC’nin açılış etkinliğinde gözler önüne çıkarmıştı.

Son sekiz iPad modelinden dört tanesinin bahar aylarında tanıtılması, etkinlikte yeni bir iPad modelinin duyurulması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Apple’ın 2018’de iPad portföyüne yeni modeller ekleyeceğine dair haberler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu nedenle şirketin etkinlikte yeni iPad modellerini tanıtması da sürpriz olmayacaktır.

Apple 27 Mart etkinliği için Chicago’yu seçerek de şaşırtıcı bir hamleye imza attı. Şirket bugüne kadar etkinlikleri için genellikle San Francisco’yu veya genel merkezinin bulunduğu Cupertino’yu tercih ediyordu. Apple’ın ABD’nin batı yakasından uzaklaşıp Chicago’yu seçmesinin nedeni de etkinlikte anlaşılacaktır.

İLGİLİ HABERLER