Teknoloji

Apple dijital kimlik programını 2022’ye erteledi

apple dijital kimlik

Apple’ın iOS 15 ile birlikte duyurduğu özelliklerden bazıları henüz kullanıcılara açılmış değil. Bunlaradan birisi de, ABD’de bazı eyaletlerde kullanıma sunulacak olan dijital kimlik özelliği. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar kimliklerini ve ehliyetlerini tarayarak cüzdana ekleyebilecek. Apple, 2021’in sonları itibarıyla kullanıcılara sunmayı planladığı dijital kimlik desteğinin 2022’nin başına ertelediğini açıkladı.

Apple’ın dijital kimlik sistemi hâlâ geliştirme aşamasında. İlk etapta sadece Arizona ve Georgia eyaletlerinde sistem desteklenecek. Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah eyaletlerinde ise sistem bir sonraki aşamada devreye girecek.

Kısa süre önce Apple’ın dijital kimlik sisteminin üstünde sıkı bir kontrol uygulayacağı ortaya çıkmıştı. Sistemin masraflarının vergi mükellefleri tarafından karşılanacak olmasına rağmen, Apple tarafından kontrol edilecek olması eleştirilere yol açmıştı.

Apple dijital kimlik sisteminin program yönetiminin yanı sıra pazarlamasını da yapacak. Eyaletler sistemin güven belgelerini ise kendi sunucularında saklayabilecek. Sistemin detaylarının kullanıma sunulmasının ardından biraz daha netleşmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER