Teknoloji

Çin’de artan COVID-19 vakaları Apple’ın üretimini etkiliyor

apple covid-19
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Çin’de COVID-19 vakalarıyla mücadele için alınan katı önlemler nedeniyle üç tesisinde üretime ara vermek zorunda kaldı. Bu tesislerden birinde üretimin durmasının özellikle iPhone stoklarını etkileyebileceği belirtiliyor.

Söz konusu fabrikalarda iPhone’un yanı sıra iPad ve Mac üretiminin gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu fabrikaların Çin’in Şanghay ve Kushan şehirlerinde bulunduğu açıklandı.

Artık pek çok ülke, COVID-19 ile yaşamaya alışmış durumda. Kısıtlamalar hemen hemen her yerde kaldırılırken, bazı uzmanlar da pandeminin yaz ayları itibarıyla sona erebileceğini ve COVID-19’un endemik bir salgına dönüşebileceğini belirtiyor.

Salgının çıkış noktası olan Çin ise daha farklı bir yaklaşım içinde. Ülke içinde vaka sayılarının artmasını engellemek isteyen yetkililer, vakaların arttığı bölgelerde anında sıkı kapanmalar uyguluyor.

CNN’in haberine göre, şu sıralarda Çin’de COVID-19 vakalarının en yoğun görüldüğü şehir Şanghay. Şehirde 25 milyon kişi hâlihazırda evlerine kapanmış durumda. Buna ek olarak, salgınla mücadelede şehre destek vermek için ulusal sağlık çalışanlarının ve ordu kuvvetlerinin de Şanghay’a sevk edildiği belirtiliyor.

Apple bir süredir Çin’de yeniden artışa geçen COVID-19 vakalarının yol açtığı sıkıntılarla uğraşıyor. Geçtiğimiz ay da Shenzhen şehrinde uygulanan kapanma nedeniyle Apple’ın bir numaralı tedarikçisi Foxconn da iki tesisinde üretime ara vermek zorunda kalmıştı. Ancak kısa süre içinde bulunan formüllerle iPhone üretiminde ve stoklarında herhangi bir problem yaşanmamıştı.

İLGİLİ HABERLER