Teknoloji

Foxconn Shenzhen’deki fabrikalarında telefon üretimine yeniden başladı

foxconn shenzhen

Foxconn, Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan iki fabrikasında COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kalmıştı. Aradan fazla zaman geçmeden fabrikalarda üretim “sınırlı kapasite” ile de olsa tekrar başladı.

Çin’de merkezi yönetim Shenzhen’de en az 1 haftalık tam kapanma kararı alsa da, Foxconn’a kapalı döngü sistemini kullanması için izin verdi. Söz konusu sistem, pandeminin başlangıcında pandeminin merkez üssü Wuhan’daki fabrikalar tarafından da uygulanmıştı.

“Kapalı döngü” sistemi, fabrika çalışanlarının konaklamalarının da fabrika arazisi içinde sağlanması anlamına geliyor. Çalışanlar fabrika arazisi dışına çıkmadığı için salgına karşı daha etkin bir koruma sağlandığına inanılıyor.

Çin’de Omicron varyantına bağlanan vakalar artarken, merkezi yönetim de ekonomiye zarar vermeden vaka artışıyla mücadelenin etkin bir yolunu bulmaya çalışıyor. Foxconn’un fabrika sınırları içinde konaklamanın yanı sıra çalışanları dış dünyayla temas etmeden fabrika ve evleri arasında taşıyacağı ikinci bir çözüm için de izin aldığı belirtildi.

Bloomberg’in haberinde, Çin’in benzer bir taşıma sistemini Pekin’de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatları’nda da uyguladığı ifade edildi. Olimpiyat sırasında da sporcuların müsabaka alanları ve konakladıkları tesisler arasında özel araçlarla taşınmıştı. Çin bu yöntem sayesinde Olimpiyat süresince Covid yayılımının engellendiğine dikkat çekiyor.

Shenzhen şehrindeki fabrikalarda kısıtlı da olsa üretime yeniden başlayan Foxconn, kısıtlama bölgesinin dışında kalan iki yedek fabrikasını da devreye aldı. Bu önlemler ve değişiklikler sayesinde üretimdeki aksamanın minimum seviyede olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER