Manşetler

Apple çoklu dokunma patentini aldı, avukatlar harekete geçmeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple oldukça önemli bir kapasitif çoklu dokunmatik ekran patentini almayı başardı. Bu durum şirketin rakip akıllı telefon üreticilerine karşı yeni fikri hak davaları açmasına vesile olabilir. “Görüntülenen içeriğin çevrilmesi için çok işlevli taşınabilir cihaz, yöntem ve grafik kullanıcı arayüzü” başlığını taşıyan bu patent Apple’ın birinci nesil iPhone ve sonrasındaki modellerde kullandığı dokunma ve kontrol sistemlerinin yapısını açıklıyor. Uzmanlar bu patentin Samsung, HTC ve diğerlerini davalarla başbaşa bırakacağını düşünüyor.

Bir uzmana göre, verilen bu patent sadece akıllı telefonlarda değil, tablet, kişisel medya oynatıcı ve diğer dokunmatik ekranlı cihazlarda çoklu dokunmatik arayüz tarzı yöntemlerin kullanımı konusunda Apple’ın elini kuvvetlendirecek. Dokunmatik ekranların ne kadar popüler olduğunu düşünecek olursak, bu patentin kapsadığı işlevlerin eksik bırakıldığı cihazın rekabet eden bir akıllı telefon hâline gelmesini söylemek oldukça zor.

Bu patentin gerçek yorumlaması ise mahkemelere kalacak. Açılacak patent davalarında ne yönde karar vereceklerini kestirmek mümkün değil. Apple’ın bu patenti kullanan rakip şirketlerin patent dahilindeki yöntemleri nasıl ve lisanssız şekilde kullandıklarını ikna edici derecede iyi bir şekilde göstermesi gerekiyor. Önümüzde oldukça ilginç ve kavgalara açık bir dönem var. Gelişmeleri her zaman olduğu gibi aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – PC Mag

İLGİLİ HABERLER