Teknoloji

Windows 8’in Türkiye lansmanı gerçekleştirildi

Microsoft, uzun süredir üstünde çalıştığı işletim sistemi Windows 8’i geçtiğimiz hafta itibariyle yayınlamış ve dünya lansmanını gerçekleştirimişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen küresel lansmanın ardından Windows 8’in Türkiye lansmanı da bugün gerçekleştirildi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen Windows 8’in öne çıkan özelliklerline ilişkin bilgiler verdi.

Windows 8’in 19 ülkedeki tanıtımı için Microsoft’un 1.9 milyar bütçe ayırdığını belirten Özmen, Türkiye’nin de bu 19 ayrıcalıklı ülkeden biri olduğunu ve bunun da Türkiye’nin Microsoft için önemini gösterdiğini ifade etti. Windows 8’in kullanıcı odaklı bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Özmen, işletim sistemi ile kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sağlanacağını dile getirdi.

İşletim sisteminin bulutun nimetlerinden en verimli biçimde faydalanacağı belirtilirken, etkinlikte Windows 8 yüklü cihazların fiyatlarına ilişkin bilgi de verildi. Tamer Özmen, Windows 8 işletim sistemli cihazların fiyatlarının 200 ila 2000 TL arasında değişeceğini belirtti ve özellikle kurumsal olarak geniş ölçekte bir kullanımın mümkün olacağını ifade etti. Dünya çapında kısa sürede 4 milyon kullanıcıya ulaşan Windows 8’in Türkiye’de 2013 yılında 3.5 milyon kullanıcıya ulaşması hedefleniyor. Şirketin arama motoru Bing’in Türkiye pazarına girişi için 2014 tarihi verilirken, Xbox’un tanıtımının önümüzdeki hafta gerçekleştirileceği belirtildi.

Tanıtım esnasında tanıtıma katılanlar farklı üreticiler tarafından üretilmiş Windows 8 cihazları test etme imkanını buldular. Canlı kutucuklara sahip tasarımı ile Windows 8 gözlere hitap ederken, dokunma özelliklerinin çeşitliliği de dikkat çekti. Windows 8’e özel olarak hazırlanmış yerel uygulama sayısının ise başlangıç döneminde 50’yi bulması memnuniyetle karşılandı. Windows 8’e özgü yerel uygulama sayısının da işletim sisteminin yayılması ile beraber artacağı kesin. Halen cihazlarını güncellememiş Türkiye?deki kullanıcılar için windows.com.tr sitesi altında özel güncelleme fırsatı ve internet üzerinden yükseltme imkanı devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER