Teknoloji

Apple farklı bir ekran tasarımının patentini aldı

apple tv gelistirici

Apple düzenli olarak yeni teknoloji ve tasarımlar için patent başvurusu yapıyor. Söz konusu başvuruların en yenilerinden birisi, iPhone’larda yaşanabilecek önemli bir değişikliğin ipucunu veriyor.

Apple’ın Japonya Patent Ofisi’ne yaptığı ve LetsGoDigital sitesi tarafından ortaya çıkarılan patent başvurusu, kare köşeleri bulunan dikdörtgen bir ekranı gösteriyor. Söz konusu ekranın üzerinde Face ID ve ön kamera için herhangi bir çentiğin bulunmaması, en dikkat çekici unsur oluyor. Çizimlerde iPhone’larda hâlihazırda mevcut olan fiziksel tuşların büyük kısmının varlıklarını koruduğu görülüyor.

LetsGoDigital’ın haberinde bu tasarımın 2020 model iPhone’larda kullanılabileceği belirtilse de, bu konuda temkinli davranmak gerekiyor. Apple’ın henüz üç nesil cihazda kullandığı çentikli ekran tasarımından kısa vadede vazgeçmesi beklenmiyor.

apple patentBuna ek olarak; söz konusu tasarım, ön kameranın ekranın içine yerleştirilmesini, parmak izi tarayıcının ekrana yerleştirilmiş şekilde geri dönmesini ve Face ID’den tamamen vazgeçilmesini gerektiriyor. Cupertino merkezli şirketin kısa vadede bu kadar çok şeyi değiştirmesi de şirketin DNA’sına aykırı bir durum gibi görünüyor.

Apple’ın patent dosyasına bakıldığında patentin doğrudan yeni bir ürünü temsil etmediği anlaşılıyor. Şirketin bu patenti farklı ürünlerde kullanılabileceği söylense de, bu konuda doğrudan bir işaret verilmiyor.

Yeni ekran tasarımının kullanılabileceği ürünler konusunda bazı tahminler mevcut. Bunlardan ilki, yeni iPod touch. Ancak Apple’ın geçtiğimiz mayıs ayında iPod touch’ı yenilemiş olması, bu ihtimali aşağıya çekiyor.

İkinci seçenek ise Apple’ın uygun fiyatlı yeni bir iPhone serisi çıkarması. Şirketin Çinli akıllı telefon üreticilerine kaptırdığı pazar payını geri almak adına böyle bir hamle yapabileceği belirtiliyor. Ancak bunun gerçekleşmesi çok daha uzak bir ihtimal olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple 2020’de dört yeni iPhone çıkarabilir

Apple’ın 2020’de iPhone SE’nin takipçisini çıkarma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ancak söz konusu cihazda bu ekranın tercih edilmesine pek fazla ihtimal verilmiyor.

Apple, 2020’de iPhone SE 2 dışında üç yeni iPhone 12 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin üç yeni iPhone 12’de de 5G desteğine yer vermesi bekleniyor. 2020 ile birlikte Apple’ın yeni iPhone’larıyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER