Teknoloji

Apple Card kredi kartı başvuruları için tarih verildi

apple card

Apple Card geçtiğimiz mart ayında düzenlenen servisler etkinliğinde duyurulmuştu. Apple’ın kredi kartı ağustos ayında yurt dışında başvuruları kabul etmeye başlayacak. Şirket bu bilgiyi 2019 üçüncü çeyrek finans raporu ile ilgili telekonferans oturumunda paylaştı.

Şirketin CEO’su Tim Cook, “Binlerce Apple çalışanı beta testinde her gün Apple Card kullanıyor ve Ağustos ayında Apple Card’ı kullanıma sunmaya başlayacağız.” dedi.

Apple Card hem dijital hem de fiziksel formda, titanyumdan yapılmış kart biçiminde gelecek. Ne var ki, Apple Card’ın üzerinde 16 haneli kredi kartı numarası, CVV kodu veya son kullanma tarihi gibi tanımlayıcı bilgiler yazmayacak.

Bu gibi geleneksel bilgilerin yerine, Apple Card her bir işlem için söz konusu rakamları rastgele oluşturacak. Böylelikle satın alma işlemleri daha güvenli şekilde gerçekleşecek. Bu numaralar cihaz içinde oluşturulacak. Şirket, servis dahilindeki iş ortağı Goldman Sachs’ın müşterilerin kartı kullandığı ve alışveriş yaptığı yerleri takip etmeyeceğini, ne satın alındığını veya ne kadar para harcandığını bilmeyeceğini garanti ediyor.

Apple Card kredi kartı kullanımını nakit ödülleriyle teşvik edecek

Aynı zamanda Apple, nakit ödülleriyle kredi kartı kullanımını teşvik edecek. Örneğin Apple Pay ile yapılan satın almalarda yüzde 2’lik nakit iadesi olacak. Apple Store alışverişlerinde ise bu oran yüzde 3 olacak. Apple, bu şekilde iPhone kullanan müşterilerini daha fazla alışveriş yapmaya teşvik etmeyi ve daha fazla Apple ürünü satın almalarını sağlamayı da amaçlıyor.

Apple Card’ın ağustos ayı içinde ne zaman kullanıma sunulacağı tam olarak açıklanmadı. Ancak başvuruların açılmasıyla birlikte kredi kartının Wallet uygulamasına eklenmesi bekleniyor. Servis ilk etapta ABD’de kullanılabilecek. Bu nedenle kısa vadede Apple Card’ın Türkiye’de başvurulara açılmasını beklemeyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER