Ulaşım

Apple Car bataryası için Çinli üreticilerle görüşülüyor

apple car elektrikli otomobil nissan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Car ile ilgili haberler yeniden gündemde yer bulmaya başlıyor. Reuters’in haberine göre; Apple, elektrikli otomobilinin bataryası için iki Çinli batarya üreticisiyle görüşmelerini sürdürüyor.

Apple’ın görüştüğü şirketlerden birinin Tesla için de batarya üreten CATL olduğu söyleniyor. Diğer üreticinin ise BYD olduğu söyleniyor. Haberde Apple’ın bu şirketlere ABD’de üretim zorunluluğu getirebileceği bilgisi de veriliyor.

CATL’nin ABD ve Çin arasındaki gerilim nedeniyle ABD’de üretim yapma fikrine soğuk baktığı söyleniyor. Reuters’in haberinde ABD yönetiminin ülkedeki elektrikli otomobil pazarını canlandırmak adına ülkede üretimi artırmayı istediğine de dikkat çekiliyor.

Apple’ın otomobil projesinde görev yapan çok sayıda yetkili ismi kaybetmesine rağmen, hâlâ proje için yeni isimlerle anlaştığı biliniyor. Bu isimler arasında daha önceden Tesla’da da görev yapan kişiler yer alıyor.

Apple Car için henüz ortada net bir çıkış tarihi bulunmuyor. Şirketin tam teşekküllü bir araba mı çıkaracağı yoksa işin sadece teknoloji kısmına mı odaklanacağı da belirsizliğini koruyor. Daha önce çıkan haberlerde 2024’ün aralık ayı işaret edilse de, bir süre önce Apple’ın otomobilinin 2028’de hazır hâle geleceği öne sürülmüştü.

İLGİLİ HABERLER