Manşetler

Apple arkasında da mikrofon taşıyacak beşinci nesil iPad’i iPhone 5S’ten sonra çıkarabilir

Apple’ın bu yıl beklenen beşinci nesil iPad’iyle ilgili ipuçlarının şiddetinin çeşitli aralıklarla arttığını görüyoruz. İşte şimdi yine o anlardan biriyle karşı karşıyayız. Japonya’da yayınlanan Macotakara daha ucuz fiyatlı ve çeşitli renk seçeneklerine sahip olacak iPhone’un üretimine temmuzda başlanacağını kaydetti, ancak bununla birlikte Apple’dan beklenen 9.7 inç ekranlı yeni iPad ile ilgili bazı detayları paylaştı.

ipad-4-on-inceleme-04

Sitenin haberine göre bu tabletin arkasında, kameranın yanında tıpkı iPhone 5’te olduğu gibi ikinci bir mikrofon bulunacak. Ayrıca site iPad mini’nin ilk prototiplerinde de arkada bir mikrofon bulunduğunu öne sürdü. AppleInsider sitesi de Apple’ın iPad mini’de bulunacak şekilde tasarlanan arka mikrofonu tanıtımdan hemen önce üründen kaldırdığı haberini paylaşmıştı.

Dedikodu konusunda bir hayli aktif olan, ancak bunların doğruluğu konusunda karmaşık bir kayıt sergileyen Tayvan merkezli DigiTimes sitesi bu hafta başında yayınladığı haberde Apple’ın iPad’inin 0.2 mm incelikte bir cam maddeye ve GF2 dokunmatik ekran teknolojisine sahip olacağını iddia etmişti. Ayrıca gelecek nesil iPad’in selefine göre yüzde 33 daha hafif olacağını da öne sürmüştü.

Beşinci nesil iPad ile ilgili diğer dedikodular arasında cihazın ekranında arka aydınlatma için iki yerine tek LED çubuk kullanılacağı da bulunuyor. Ayrıca ürünün görünüş açısından iPad mini’ye benzeyeceği de söylenmişti.

Tabletin ne zaman çıkacağıyla ilgili olarak Macotakara sitesi bir tahmin de paylaştı. Anonim kaynaklardan aldığı bilgileri aktaran siteye göre yeni iPad iPhone 5S’ten sonra çıkacak. Birçok kaynak Apple’ın gelecek nesil iPhone’u eylül ayında çıkaracağını tahmin ediyor. Bu durumda beşinci nesil iPad’in de geçen yıl olduğu gibi ekim veya kasım ayında piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz.

İlgili >> Apple Insider, Macotakara

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER