Teknoloji

Apple Beats Pill Plus taşınabilir hoparlörünün satışını durdurdu

apple beats pill plus

Apple, Beats Pill Plus taşınabilir kablosuz hoparlörünün satışını sessiz sedasız sonlandırdı. 9to5Mac sitesinin haberine göre, hoparlörü Apple’ın veya Beats’in internet sitesinde görmek artık mümkün olmuyor.

2015’te piyasaya çıkan Pill Plus, Beats’in 2014’te 3 milyar dolar karşılığında Apple tarafından satın alınmasının ardından piyasaya sürülen ilk hoparlör olmuştu. Orijinal Beats Pill’in modifiye edilmiş versiyonu olan Pill Plus, daha “Apple vari” bir ürün profili çizmişti. Monokromatik renk şeması ve şarj için Lightning girişinin kullanılması, hoparlördeki Apple etkisini gösteriyor.

Apple ve Beats, Beats markalı kulaklıkları 5 yıldan uzun bir süredir geliştirmeye devam ediyor. Bu süreçte Apple’ın AirPods serisinde kullandığı H1 çipi de Beats markalı Fit Pro ve Powerbeats gibi kulaklıklarda kullanılmıştı.

Ancak Apple aynı ilgiyi Pill serisi taşınabilir hoparlörlere göstermemişti. AirPlay ve Siri destekli Pill Plus’ın takipçisini çıkarmayan şirket, kendi markasını taşıyan HomePod akıllı hoparlörün fişini de bir süre önce çekmişti. Hâlihazırda Apple’ın portföyündeki tek hoparlör olarak HomePod mini kalmış durumda.

Apple Beats Pill Plus kablosuz hoparlörün fişini çekse de, bu hoparlör için başka alternatifler mevcut. Sonos’un AirPlay 2 destekli Roam hoparlörü ve Ultimate Ears’ın hoparlörlerinin modernleştirilmiş versiyonları bu alternatifler arasında öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER