Manşetler

Apple App Store web sayfalarının tasarımını yeniledi

Apple, App Store’un web arayüzünde önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Yeniden tasarımla birlikte uzun zamandır aynı arayüzünü koruyan App Store web sayfaları yeni bir görünüme kavuşmuş oldu.

Yeni tasarım, iOS 11 ile tamamen yenilenen App Store mobil uygulamasının tasarımından izler taşıyor. Söz konusu tasarım daha büyük görseller sunuyor, aynı zamanda toplanmış içeriklere ve değerlendirmelere odaklanıyordu. Yenilenen web sayfasında büyük bir uygulama başlığı ve ikonu dikkat çekiyor. Ayrıca “Bu uygulama sadece iOS aygıtlarındaki App Store’da bulunur.” şeklinde bir not da sayfanın en başında yer alıyor.

Üst bölümün hemen altında ekran görüntüleri, uygulama açıklaması, güncelleme bilgisi, yorumlar ve uygulama boyutları, cihaz uyumluluğu ve benzeri gibi özel detaylar sıralanıyor.

Yeniden tasarımın bir parçası da, Apple’ın iPhone X’a özel ekran görüntülerini de kullanması. Daha önce web arayüzü sadece daha eski iPhone cihazlarından alınmış ekran görüntülerini gösterirdi. iPhone X ile uyumlu olmayan uygulamalarda eski düzen devam ediyor.

Yeni App Store web arayüzü, Apple’ın App Store’u iTunes masaüstü uygulamasından kaldırmasından aylar sonra geldi. Geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan iTunes 12.7 sürümüyle birlikte Apple, iTunes’da sunulan içeriklerde basitleştirmeye gitmiş ve Kitaplar, App Store, iTunes U gibi bölümleri kaldırmıştı.

Apple benzer bir tasarım değişikliğini geçen yıl Apple Music’in web sürümünde de yapmıştı. Şimdi hem Apple Music hem de App Store web arayüzleri hem birbirine, hem de iOS’teki muadillerine benziyor.

Yenilenmiş App Store web tasarımını Teknoblog iPhone uygulaması sayfası üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER