Teknoloji

Apple App Store kuralları için geliştiricilerden öneri alacak

apple app store yeni yıl sürprizleri

Apple, WWDC 2020’de geliştiricilere App Store kurallarına itiraz etme imkanını sağlayacağına dair söz vermişti. Şirket bu sözünü hayata geçirdi. Artık App Store’da bulunan uygulamaların hata düzeltmelerini onaylatmadan önce kural ihlâllerini çözmesi gerekmeyecek. Sadece hukuki konulardaki ihlâller bunun dışında tutulacak. Apple, geliştiricilerin kural değişikliği önermesine de izin verecek.

Apple’dan yapılan açıklamada, kural ihlâllerinin güncellemeleri geciktirmeyeceği; ancak geliştiricilerin de bir sonraki güncelleme teslimlerine kadar söz konusu ihlâlleri ortadan kaldırmasının gerektiği belirtildi.

Apple söz konusu değişikliği Hey e-posta uygulaması nedeniyle Basecamp’le girdiği tartışmanın ardından duyurmuştu. Cupertino merkezli şirket, Basecamp’in hata düzeltme güncellemesini Hey uygulamasına sadece web üzerinden kayıt olunabilmesi nedeniyle reddetmişti. Hey’de uygulama içi satın alma veya deneme süresinin bulunmaması, Apple’ın bu uygulama üzerinden App Store komisyonu alamamasına neden oluyor.

Apple bir süre sonra hata düzeltme güncellemesinin yayınlanmasına izin vermişti. Basecamp de buna karşılık Hey’in iOS uygulamasına ücretsiz deneme seçeneği eklemişti.

Apple’ın bu tartışmadan bir süre sonra duyurduğu değişikliğin benzer olayların tekrarlanmasını engelleyeceği düşünülmüştü. Ancak Apple’ın kısa bir süre önce uygulama içi satın alma dayatması nedeniyle WordPress’in güncellemelerini engellediği iddiası gündeme gelmişti. Apple App Store komisyonları nedeniyle Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games ile de sıkı bir kavga içinde. Cupertino merkezli şirketin kavgalı olduğu geliştiricilerden gelecek kural değişikliği önerilerine karşı nasıl bir tutum izleyeceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER