Teknoloji

Apple uzun süredir güncellenmeyen uygulamaları App Store’dan kaldırıyor

ios 17.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple kullanılmayan ve işlevini yitirmiş App Store uygulamalarına yönelik tartışmalı politikasını yeniden uygulamaya koymuş gibi görünüyor. Şirket 2016’da çalışmayan, güncel talimatlarına uygun olmayan veya “tarihi geçen” uygulamaları App Store’dan kaldıracağını açıklamıştı. Son birkaç yıldır pek konuşulmayan bu politika, yeniden gündeme gelmişe benziyor. Bağımsız geliştiricilerin Twitter paylaşımları, Apple’ın geliştiricilerden uygulamalarını güncellemelerini istediğini gösteriyor.

Şirket tarafından gönderilen e-postalarda şu tarz ifadeler yer alıyor: “Bu uygulama belli bir süredir güncellenmedi ve 30 gün içinde satıştan kaldırılacak. 30 gün içinde bir güncelleme teslim ederek uygulamayı yeni kullanıcıların erişimine açık tutabilirsiniz.”

Apple, uygulaması veya oyunu mağazadan kaldırılan geliştiricilerin mikro işlemlerden para kazanmaya devam edebileceğinin altını çiziyor. Buna ek olarak, söz konusu uygulamalar yüklü oldukları cihazlarda çalışmayı sürdürecek. Konuyla ilgili olarak Twitter’da yapılan paylaşımlarda, bu politikanın küçük ölçekli geliştiricileri olumsuz şekilde etkilediği belirtildi.

Apple ise App Store Gelişimi girişiminin destek sayfasında kendisini savunuyor. Söz konusu sayfada, bu politikanın “müşterilerin ihtiyaç duydukları muhteşem uygulamaları bulmasını kolaylaştırmak” amacı ile tasarlandığını belirtiyor. Buna ek olarak, platformda bulunan tüm uygulamaların “güncel ve işlevsel” olmasının hedeflendiğinin de altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER