Manşetler

Apple App Store ana sayfasında reklam gösterecek

ios 17.2

Apple kullanıcılarına reklam göstermek için onların gizliliğine müdahale etmemesiyle sıklıkla övünüyor. Ancak Cupertino merkezli şirket, App Store ve diğer yerlerde reklamlardan para kazanıyor. Apple App Store ana sayfasında reklam göstermeye başlayarak bu işi farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, şirket App Store’un “Bugün” adını taşıyan ana sayfasında ve bireysel uygulama sayfalarına reklam alanları ekleyecek. Bu reklamlar App Store’un Arama bölümünde ve arama sonuçlarında gösterilenlerden farklı olacak.

Apple’dan konuyla ilgili olarak gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Apple Arama Reklamları kapasiteleri ne olursa olsun tüm geliştiricilere işlerini büyütmelerine yönelik bir fırsat sağlıyor. Tıpkı diğer reklam seçeneklerimiz gibi, bu yeni reklamlar içinde de sadece uygulamalara ait içerikler gösterilecek. Bu reklamlar da aynı katı gizlilik standartlarına tabi olacak.”

Bugün sekmesi App Store açıldığında kullanıcıların karşısına çıkan ilk alanlardan biri. Burada kullanıcılara özel olarak hazırlanmış ve kişiselleştirilmiş seçenekler sunuluyor. Uygulama sayfalarına “Bunları da sevebilirsiniz” başlıklı bir bölüm ekleyecek olan Apple, reklamların reklam olduğunun açıkça belirtileceğinin altı çiziliyor.

Apple App Store içine yerleştireceği yeni reklam alanlarında da mevcut gizlilik ve şeffaflık kurallarına uymaya devam edecek. 18 yaşın altındakilere kişiselleştirilmiş reklam göstermemek, hassas verileri kullanmamak ve yoğun hedeflemeden kaçınmak Apple’ın başlıca prensipleri arasında yer alıyor. Apple yeni reklam alanlarının testine yakında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER