Teknoloji

Apple App Store 2019’un ilk gününde kendi gelir rekorunu kırdı

apple app store yılbaşı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple için işlerin şu anda yolunda gittiğini söylemek pek kolay değil. Geçtiğimiz ağustos ayında piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan şirket, yeni yılın ilk haftasında iPhone satışlarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle gelir beklentisini aşağı yönde revize etmişti. Ancak bu durum teknoloji devi için tablonun tamamen karamsar olduğu anlamına gelmiyor. Apple tarafından açıklanan yeni App Store satış rakamları, şirketin uygulama mağazasının 2018’in son haftasını ve 2019’un ilk gününü hareketli geçirdiğini gösteriyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, 2018’in son haftasında dünya genelindeki iOS cihaz sahiplerinin App Store’da 1.2 milyar dolardan fazla para harcadığı belirtildi. 2019’un ilk gününde mağazada harcanan para ise 322 milyon dolar oldu. Söz konusu meblağ, App Store’un bir gün içindeki en yüksek satış geliri olma özelliğini taşıyor.

Cupertino merkezli şirketin açıklamasının teşekkür bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Yetenekli geliştiricilerimize ilham verici çalışmaları için, dünya genelindeki inanılmaz müşterilerimize de destekleri için teşekkür ediyoruz. App Store 2018’i olağanüstü bitirdi ve 2019’a da şahane bir başlangıç yaptı.”

App Store’un oldukça kârlı geçen yıl sonunda oyunlar ve kişisel bakım uygulamaları en çok ilgi gören kategoriler olmuş gibi görünüyor. Fortnite ve PUBG gibi oyunlar yılın son haftasında en çok indirilenler arasına girerken; Brawl Stars, Asphalt 9 ve Monster Strike gibi oyunlar da büyük ilgi gördü. 1Password, Sweat ve Luminosity gibi uygulamalar da yıla güçlü başlangıç yapanlar arasında yer alıyor.

Apple App Store dışında Apple Music, iCloud ve Apple Pay gibi servislerinin de yıl sonundaki hareketliliğinden memnun görünüyor. Şirketin servislerinin güçlü performansı şu an için iPhone satışlarının boşluğunu doldurmaya yetmese de, uzun vadeli hedefler açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER