Eğlence

Apple Amazon Studios’un üç yöneticisini transfer etti

apple

apple amazon studiosApple’ın orijinal multimedya içeriklerinin sayısını artırmak istediği bir sır değil. Şirket bir süredir bu hedefi gerçekleştirme konusunda kendisine yardımcı olacak adımlar atıyor. İçeriklerin ortaya çıkmasını sağlayacak isimlerle çalışmak da bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için büyük önem taşıyor. Apple Amazon Studios bünyesinde görev yapan üç üst düzey yöneticiyi transfer ederek konuya verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Söz konusu yöneticiler arasında Amazon’un çocuk programlarından sorumlu yöneticisi Tara Sorensen de yer alıyor.

2012’de Amazon’a katılan Sorensen, o günden bu yana çocuk programlarını geliştiren ekibin başında bulunuyor. Variety’de yer alan habere göre, Sorensen aynı görevi Apple’da da sürdürecek. Amazon Studios’tan Apple’a katılan diğer isimler ise uluslararası gelişim sorumlusu Carina Walker ve hukuki işler şefi Tara Pietri oldu.

Sorensen’in Apple’da Zack Van Amburg ve Jamie Erlicht’e bağlı olarak çalışması bekleniyor. Van Amburg ve Erlicht de bu yıl içinde Sony Pictures Television’daki görevlerini bırakarak Apple’a katılmışlardı. Walker’ın ise uluslararası içerik geliştirme çalışmalarında ekim ayında Apple’a katılan bir diğer eski Amazon çalışanı Morgan Wandell ile birlikte görev yapması bekleniyor. Wandell, Apple’da uluslararası kreatif gelişim sorumlusu unvanıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Erlicht ve Van Amburg, Breaking Bad’i Sony’ye getirmiş, aynı zamanda Netflix’te yayınlanan The Crown ve Amazon’da yayınlanan Sneaky Pete’nin gelişimine yardımcı olmuştu.

Apple Amazon Studios’a bir darbe daha vurmuş oldu

Apple Amazon Studios’tan üç üst düzey yöneticiyi transfer ederek çalkantılı günler geçiren şirkete bir darbe daha vurmuş oldu. Stüdyonun başkanı Roy Price, geçtiğimiz ekim ayında cinsel taciz haberlerinin ortaya çıkmasının ardından görevinden istifa etmişti. Komedi yöneticisi Joe Lewis ve senaryosuz program biriminin başındaki isim olan Conrad Riggs de Price’ın ardından görevlerini bırakmışlardı. Buna rağmen, Amazon Studios Yüzüklerin Efendisi’nin dizisi için kolları sıvamış durumda.

İLGİLİ HABERLER