Fırsatlar

Apple AirTag’in tekli ve 4’lü paketlerinde fiyat avantajı

apple airtag inceleme

Apple’ın nesne takip aygıtı AirTag‘in tekli ve 4’lü paketleri için Amazon.com.tr’de küçük de olsa fiyat avantajının bulunduğunu görüyoruz. Tekli paketin Apple online mağaza fiyatı 1.199 TL iken, Amazon.com.tr’de 1.119 TL’ye satılıyor. Resmi tavsiye edilen satış fiyatı 3.799 TL olan 4’lü paket ise Amazon.com.tr’de 3.495 TL’ye müşterilere sunuluyor. Bu durumda, 4’lü pakette fiyat avantajı 300 TL’ye kadar çıkıyor.

Apple AirTag özellikleri

Apple’ın 2021 yılında piyasaya sürdüğü AirTag, kişisel eşyalarınızın yerini takip etmek için tasarlanmış bir cihaz. Bu cihaz, kullanıcıların Apple Bul uygulaması üzerinden bağlı oldukları iPhone veya iPad cihazları haricinde, anahtar, cüzdan gibi kişisel eşyaların konumunu da görmelerine olanak tanıyor. AirTag, eşyaları ile cihaz arasında kurulan bağlantıyı tek bir dokunuşla kurma imkanı sunarak, kullanım kolaylığı sağlamakta ve ayrıntılı bir kurulum sürecini gerektirmiyor.

AirTag’in yerleşik ses özelliği sayesinde, kullanıcılar cihazlarından çıkan sesi takip ederek eşya bulabilirler. Siri desteğiyle de konum bilgisi sesli olarak sorgulanabilir. Uyumlu iPhone’larda mevcut olan Ultra Geniş Bant teknolojisi ise, eşyalarınıza konumunuz üzerinden daha doğrudan yön bulma yeteneği veriyor.

Eğer AirTag ile takip edilen bir eşya kaybolursa, Apple’ın Kayıp Modu özelliği aktive edilebilir ve cihaz Bul ağında tespit edildiğinde kullanıcıya bildirim gönderiliyor. AirTag’ler, kaybolan eşyaları Bul ağı üzerinden tespit eden milyonlarca Apple cihazı sayesinde bulma imkanı sağlıyor.

Apple, AirTag kullanımındaki gizliliğe de önem vermektedir. Ağ üzerinden yapılan tüm iletişimler şifrelidir, kullanıcılar ve cihazlar arasında anonim kalıyor. Bir AirTag’de konum verileri veya geçmiş bilgileri saklanmaz, bu da kullanıcıların mahremiyetini koruyor. Cihaz, uzun süreli kullanım için tasarlanan ve bir yıldan fazla dayanan değiştirilebilir bir pil ile geliyor.

Video: Apple AirTag incelemesi

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER