Teknoloji

Apple AirPods Pro şarj kutusuna MagSafe desteği ekledi

apple airpods magsafe
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, MagSafe manyetik şarj sistemiyle çalışan yeni bir şarj kutusuyla birlikte AirPods 3 kulaklıklarının duyurusunu 18 Ekim etkinliğinde gerçekleştirdi. Bununla birlikte şirket, pazartesi gününden itibaren, 2899 TL’lik fiyatla satılan AirPods Pro modeline de yeni şarj kutusunu ekleyeceğini duyurdu.

Yeni şarj kutusu, Apple’ın AirPods ürünlerini daha hızlı şarj ettiğini iddia etmiyor. Sadece, şarj olurken daha kolay hizalama için Apple’ın MagSafe şarj diskine takmak için gereken mıknatıslara sahiptir. AirPods, daha geniş Qi şarj desteği sayesinde zaten MagSafe aksesuarlarıyla çalışıyordu. Şimdiyse şarj diskine yerleştirmek daha kolay hâle gelecek. Her şeye rağmen, Apple’ın MagSafe’i daha fazla ürün desteğiyle genişlettiğini görmek güzel.

Ne yazık ki Apple, MagSafe mükemmel bir fırsat ve yol gibi görünse de, AirPods serisine ters kablosuz şarj özelliği ekleme fırsatını kullanmıyor.

Şimdilik Apple, yeni MagSafe Şarj Kılıfını bağımsız bir aksesuar olarak satıyor gibi görünmüyor. Bu da manyetik şarj işlevinden yararlanabilmek için yeni bir çift kulaklık almanız gerektiği anlamına geliyor.

Apple, AirPods Pro’yu ilk olarak 2019’un sonlarında tanıtmıştı. Kablosuz kulaklıklar, değiştirilebilir uçlar ve aktif gürültü önleme teknolojisi sunuyor. Bu ürün, piyasaya sürüldüğü yaklaşık iki yıldan bu yana önemli bir güncelleme görmedi.

İLGİLİ HABERLER