Teknoloji

Apple AirPods kasasına iPhone’u destekleyecek özellikler ekleyebilir

apple airpodsApple AirPods’un yeni versiyonu için çalışmalarına başlamış gibi görünüyor. 2019’da piyasaya sürülmesi beklenen yeni versiyonda bulunması beklenen özellikler arasında ise gürültü önleme ve suya dayanıklılık öne çıkıyor.

Ancak sektörel kaynaklar, yeni AirPods’ta iPhone sahiplerini sevindirecek başka özelliklerin de bulunabileceği belirtiliyor. Nikkei Asian Review’de yer alan habere göre, yeni AirPods için geliştirilen saklama kasasının aynı zamanda iPhone için bir kablosuz şarj ünitesi işlevi görmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor. Kaynaklar yeni AirPods’un çıkışı konusunda 2018’i de işaret etseler de, takvimin değişmesinin de ihtimal dahilinde olduğunun ayrıca altı çiziliyor.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, AirPods kasası zor zamanlarda iPhone’a ekstra enerji sağlayacak bir tür ekstra güç ünitesi işlevi de kazanmış olacak.

Bunun yeni nesil AirPods için fark yaratacak bir özellik olacağı söylenebilir. Ancak Apple’ın söz konusu özelliği gerçekleştirebilmesi için öncelikli olarak AirPods kasasını ağırlaştırmadan pil kapasitesini artırması gerekiyor. Mevcut AirPods kasasında 398 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Söz konusu pil, Apple Watch Series 3’ün 279 mAh kapasiteli pilinden büyük olsa da, iPhone’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamaktan uzak görünüyor. Buna ek olarak, kasanın öncelikli vazifesinin AirPods’u şarj etmek olduğunu unutmamak gerekiyor.

Apple AirPods’un karşılaştığı ilgiden oldukça memnun görünüyor. Şirketin AirPods’u geliştirmek için çalıştığına dair haberler bu memnuniyetin bir göstergesi niteliğini taşıyor. Dolayısıyla AirPods’u biraz daha çekici kılabilecek her işlevin Apple tarafından değerlendirilmesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER