Teknoloji

Apple AirPods’a gürültü önleme özelliğini 2019’da getirmeyi planlıyor

apple airpods

apple airpodsApple AirPods kulaklığını 2019’da yenilemeye hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket kulaklığı gürültü önleme ve suya dayanıklılık özellikleriyle yenilemeyi planlıyor. AirPods’un kulak üstü bir versiyonunun çıkarılabileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Daha önce Barclays tarafından yayınlanan bir analizde AirPods’un yenilenmesi için 2019 işaret edilmişti. Bloomberg’in haberinde bahsedilen kulak üstü modelin varlığı da daha önce gündeme gelmişti. Geçtiğimiz mart ayında çıkan haberlerde, kulak üstü AirPods’un 2018’in sonunda satışa sunulabileceği belirtildi.

Apple’ın kulaklığa gürültü önleme ve suya dayanıklılık özelliklerini kazandırmadan önce başka değişiklikler yapabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin 2018’de kulaklıkta daha mütevazı değişiklikler yapabileceği ve yeni bir kablosuz bağlantı yongası ve eller serbest Siri aktivasyonu desteğiyle saati yenileyebileceği belirtiliyor. Bunun yanında Apple’ın AirPower şarj ünitesini destekleyen bir AirPods kılıfının da 2018’de tanıtılacağı konuşuluyor.

Apple AirPods dışında başka ürünleri de yenilemek için çalışıyor. Şirketin yenilenmiş HomePod’u da 2019’da gözler önüne çıkarması bekleniyor. Yenilenen HomePod’da farklı olarak nelerin sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER