Teknoloji

Apple AirDrop ile artık OS X ve iOS cihazlar arasında paylaşım yapılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında belge paylaşmayı daha kolay hâle getirdi. ”Handoff” adı verilen ve iOS ile OS X arasında belgeleri eş zamanlayan, aynı zamanda e-postaları veya telefon görüşmelerini sonlandırmak için kullanılan yeni servis sayesinde AirDrop, mobil ve masaüstü arasındaki paylaşımı daha hızlı gerçekleştirilebilecek.

apple-handoff-020614

Bu yeni sistem sayesinde kullanıcılar belli bir dosyayı iOS ve OS X arasında hızla paylaşabildikleri gibi, eş zamanlı olarak düzenleme yapabilecek. Kullanıcılara mobil cihazlarında yazmaya başladıkları bir e-postayı bilgisayarlarında tamamlamayı isteyip istemediklerini soran sistem, aynı zamanda Mac cihazlarının iPhone’ları tespit edip kablosuz bağlantı noktası olarak kullanmasının önünü açıyor.

Bu özelliklerin bir kısmı Google Drive tarafından çoktan sunulmuş olsa da, Apple’ın sistemi daha yerel bir çözüm niteliği taşıyor. Masaüstündeki iMessage uygulaması artık telefon üzerinden SMS alıp gönderebiliyor. Kullanıcılar artık Mac üzerinden gelen telefonları cevaplayabiliyor veya yeni arama yapılabiliyor. Handoff’un iOS ve OS X arasındaki yakınlaşmanının somut bir göstergesi olduğunu söylemek  mümkün. İki sistem arasındaki yakınlaşma OS X Yosemite’ın iOS’i hatırlatan tasarımıyla da kendini iyiden iyiye belli ediyor. Apple işletim sistemi arasındaki bu yakınlaşmayı ”Süreklilik” olarak tanımlıyor.

Tıpkı OS X Yosemite’ın diğer unsurları gibi, Handoff da bu yazdan itibaren herkese açık olacak beta sürecinden itibaren kullanılabilecek. İşletim sisteminin tam sürümüyse sonbaharda yayınlanacak.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER