Teknoloji

Apple abonelik fiyatlarında otomatik artışa izin veriyor

apple app store abonelik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple abonelik politikasında yaptığı güncellemeyle abonelikleri otomatik olarak yenilemeyi kolaylaştırıyor. Ancak bu değişiklik sürpriz fiyat artışlarının da önünü açıyor. Eski politikada abonelik fiyatlarındaki artışların ardından yenileme için kullanıcılardan onay isteniyordu. Yeni politikada ise geliştiriciler belli koşulları karşıladıkları takdirde daha yüksek fiyatları uygulayabilecek.

Apple fiyat değişikliğinden kullanıcıları bildirim ve e-postalarla haberdar edecek. Fiyat değişikliği hayata geçmeden önce abonelikten çıkma konusunda karar kullanıcılara bırakılacak.

Apple’dan yapılan açıklamada, geliştiricilerin bu özellikten fiyatlarını yılda bir kezden fazla artırmamaları durumunda faydalanabileceği belirtildi. Buna ek olarak, abonelik fiyatına yapılan zammın 5 doları ve mevcut abonelik fiyatının yüzde 50’sini ya da 50 doları ve yıllık abonelik fiyatının yüzde 50’sini geçmemesi gerektiği ifade edildi.

Apple daha yüksek abonelik ücretleri konusundaki onay taleplerinin kullanıcılar tarafından gözden kaçırılabildiğini ve bunun da hizmette kesintiye yol açabildiğine dikkat çekti. Bu fiyat artışıyla ilgili bildirimlerin de gözden kaçabileceği anlamına geliyor. Yine de, geliştiricilerin bu özellikten yılda bir kez sadece yararlanabilecek olması, kötüye kullanım ihtimalini azaltan bir önlem niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER