Teknoloji

Apple A18 Pro ile yapay zeka işlemlerini cihaz üstünde yapacak

apple a18 pro

Apple’ın tedarik zinciri kaynaklarına dayanan yeni bir habere göre, Apple A18 Pro selefi A17 Pro’ya kıyasla daha geniş bir kalıp alanına sahip olacak. Bu geniş alanın yapay zekâ için gerekli işlem gücünü sağlamak adına önem taşıdığı belirtiliyor.

Söz konusu haber, Haitong International Tech Research analisti Jeff Pu tarafından hazırlanan bir rapora dayanıyor. Apple’ın yeni çipinin böylelikle yapay zeka işlemlerini cihaz üzerinde yapabileceği belirtiliyor. Bazı Android telefonlar Snapdragon 8 Gen 3 işlemci sayesinde bunu hâlihazırda gerçekleştirebiliyor.

A18 Pro’nun artan kalıp alanı, çipin daha fazla transistör veya özel bileşen barındırabileceği anlamına geliyor. Bu da son derece gelişmiş Neural Engine’in ipucunu veriyor. Apple, cihaz içi yapay zeka ile lisansını almak istediği söylenen Google’ın Gemini yapay zekasının bir kombinasyonunu kullanarak 2024 iPhone’larında yapay zekadan yararlanabilir.

Pu’nun notunda, A18 Pro’nun 6 GPU’lu versiyon olduğunun altını özellikle çiziyor ve bu da daha düşük bir GPU’ya sahip A18 Pro olmayan çipin varlığını doğruluyor.

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’te A18 Pro işlemciye yer verebilir

Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın iPhone 16 serisinin tüm üyelerinde A18 işlemciye yer vereceği belirtiliyordu. Ancak şirketin 16 Pro ve Pro Max modellerinde A18 Pro işlemciyi, 16 ve 16 Plus’ta ise standart A18’i tercih edeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER