Teknoloji

Apple A13 işlemcilerde daha gelişmiş 7nm mimarisini göreceğiz

5g iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple bir kez daha akıllı telefon yonga mimarisi alanında öncülük yapmaya hazırlanıyor. Şirket üretim ortağı TSMC ile birlikte, bu yılın ilerleyen aylarında çıkacak iPhone’larda yer almasını beklediğimiz A13 yongasının üretiminde kullanılacak yeni bir 7nm üretim sürecinin hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Commercial Times, TSMC’nin EUV ile birlikte içinde bulunduğumuz çeyrekte 7nm üretimine girmeye hazır olduğunu belirtiyor. EUV, “azami morötesi baskısı” olarak Türkçeleştirebileceğimiz terimin İngilizcesinin baş harflerinden türetilmiş bir kısaltma. Bu teknik, daha doğru ve küçültülmüş yonga şablonlarının oluşturulmasını sağlıyor.

Ne var ki, TSMC’nin 7nm EUV çıktılarını kullanacak ilk müşteri Apple olmayacak. İlgili haberde HiSilicon Kirin 985 yonga setin bu süreçle üretilecek ilk yonga üstü sistem olacağı belirtiliyor. Ne var ki, Apple’ın A13 üretimi onu takip edecek, ancak bu sürecin N7 Pro adını taşıyan daha genişletilmiş bir versiyonunu kullanacak.

N7+ ve N7 Pro imalat teknikleri arasında ne gibi farklılıklar bulunduğu tam olarak bilinmiyor. Tek bildiğimiz, N7 Pro’yu ilk kez Apple’ın kullanacağı. Haberde N7 Pro’nun seri üretimine ikinci çeyrekte başlanacağı belirtiliyor. Bu da gelecek nesil iPhone’a gerekli yonga setlerin yetişebileceğini gösteriyor.

2019 model iPhone’ların sonbaharda, eylül ayının başlarında gerçekleştirilecek bir etkinlikte duyurulması ve hemen sonrasında da satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER