Teknoloji

Apple 5G telefon satışlarında birinciliği bırakmıyor, HomePod mini satışları da artıyor

apple akıllı telefon pazarı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Strategy Analytics tarafından hazırlanan bir rapora göre, Apple 5G telefon pazarının zirvesindeki yerini koruyor. Şirketin imzasını taşıyan başka bir rapor ise Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod mini‘nin de satışlarının arttığını gösteriyor.

Raporda HomePod mini hakkında şu ifadeler yer alıyor: “Akıllı hoparlör ve akıllı ekran pazarında 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla genel sıralama değişmedi. Zirvedeki Amazon’u sırasıyla Google, Baidu, Alibaba ve Apple takip ediyor. Bu beş şirket ve pazarın geri kalanı arasındaki fark ise açılıyor. Bu durumda söz konusu şirketlerin düşük fiyat bantlı ürünleri domine etmesi ve Apple’ın HomePod mini satışlarındaki artış önemli rol oynuyor.”

Verilere göre, Apple ikinci çeyrekte 4 milyon HomePod mini sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu da yüzde 5.1’lik bir pazar payına tekabül ediyor. Bir önceki yıla kıyasla HomePod mini satışlarındaki artış ise yüzde 92 seviyesinde.

Apple 5G telefon pazarında ise yılın ikinci çeyreğindeki sevkiyatların neredeyse yüzde 25’ini gerçekleştirdi. Bu alanda Apple’ı Xiaomi, Samsung, Oppo, Vivo ve Honor takip ediyor. Sevkiyatlarını en çok artıran üretici olarak ise Honor öne çıkıyor.

apple 5gHonor’un bir önceki yıla göre yüzde 194 oranında artış kaydetmesinde yola Huawei’den bağımsız bir şirket olarak devam etmesinin önemli bir rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER