Teknoloji

Apple 2018’de 11 milyon iPhone’un pilini değiştirmiş

apple iphone

Apple, 2018 boyunca dünya genelinde iPhone pillerini indirimli bir fiyat karşılığında değiştirmişti. Bu kampanya kapsamında şirketin 11 milyon iPhone’un pilini değiştirdiği söyleniyor. Apple’dan konuya dair resmi bir açıklama gelmese de, söz konusu rakam tecrübeli gazeteci John Gruber tarafından paylaşıldı. Gruber’in verdiği bilgiye göre, Cupertino merkezli şirket değişim kampanyasına başlarken yaklaşık 1 ila 2 milyon pil değiştirmeyi bekliyordu.

Apple kısa süre önce 2019 mali yılının ilk çeyreğine dair beklentilerini aşağı yönde revize etmişti. Şirketin CEO’su Tim Cook, bu durumun nedenleri arasında Çin ekonomisindeki daralmanın yanı sıra uygun fiyatlı pil değişim kampanyasını da göstermişti.

11 milyon kişinin iPhone’larının pilini değiştirmesi, bu kişilerin 1000 dolara varan paralar ödeyerek yeni iPhone’lar almadığı anlamına geliyor. Bu da Apple’ın kaba bir hesapla 11 milyar dolarlık gelirden olduğu anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirket, revize ettiği öngörülerinde 5 ila 9 milyar dolar daha az gelir elde etmeyi beklediğini açıklamıştı. Apple’ın ilk tahminlerinde pil değişimini hesaba katmış olması kesin gibi görünse de, bu programa talebin tahmin edilenden daha fazla olduğu söyleniyor.

Apple söz konusu programı 2017’nin sonunda patlak veren iPhone yavaşlatma krizinin ardından açıklamıştı. Apple’ın eski iPhone’larda pili korumak adına telefonu yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından başlayan kriz nedeniyle Cupertino merkezli şirket, 2018 boyunca geçerli bu kampanyayı duyurmuştu.

Apple için 11 milyon kişinin iPhone’larının pilini değiştirmiş olmasında bile olumlu bir yön görmek mümkün. Söz konusu değişim operasyonuyla şirketin kasasına 319 milyon dolar girerken, bu kullanıcıların Android’e geçmek yerine iPhone kullanmayı sürdürmeleri de şirket için servisler üzerinden gelir kazanımının süreceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER