Teknoloji

Apple 20 inçlik katlanabilir ekranlı bir bilgisayar üzerinde çalışıyor iddiası

apple siri

Apple’ı yakından takip eden bir muhabir olan Mark Gurman, Bloomberg adına yayınladığı Power On e-posta bülteninde Apple’ın, iPad ve MacBook hibriti olarak tanımladığı 20 inçlik katlanabilir ekrana sahip bir cihaz üzerinde çalışıyor olabileceğini söyledi.

Gurman, Display Supply Chain Consultants’ın CEO’su ve analisti Ross Young’ın iddialarını destekleyerek, Apple’ın gerçekten de bu tür bir katlanır cihazın olasılığını değerlendirdiğini söylüyor. Geçen hafta Young, Apple’ın büyük ve katlanabilir ekranlı bir cihaz geliştirme konusundaki planlarının olabileceğine dikkat çekti. Gurman bu söylentiye biraz daha derinlik katmış oldu.

Gurman, cihazın fiziksel bir klavye ve izleme dörtgeni içermeyen, ikili ekranlı bir yapıya sahip olacağını iddia ediyor. Cihazda gezinme ve yazı yazma tamamen dokunmatik ekran tabanlı olacak. Muhtemel bir çıkış tarihi açısından Gurman, Young’ın 2026 tahmininden bahsediyor. Aynı zamanlarda Apple’ın üzerinde uzun zamandır konuşulan arabasının da piyasaya çıkacağı öne sürülüyor.

Lenovo, ortada katlanarak dokunmatik ekranlı bir dizüstü bilgisayar haline gelen 13 inçlik bir ekrana sahip ThinkPad X1 Fold ile zaten benzer bir şey yapmıştı. Ancak bu tasarım henüz mükemmel bir hâl almadı. 2026’da beklenen cihaza kadar Apple’ın işleri mükemmelleştirmek için yeterli zamanı var. Üstelik katlanabilir ekranların o zamana kadar daha da gelişeceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER