Teknoloji

Apple 11 Eylülde Çin için özel bir tanıtım etkinliği daha düzenleyecek

Apple 10 Eylülde bir etkinlik düzenleyeceğini dün kesinleştirdi. Ancak Cupertino şirketinin gelecek hafta düzenleyeceği tek basın toplantısı San Francisco’daki olmayacak. Çinli haber kaynağı Sina Tech’in paylaştığına göre, Apple 11 Eylülde Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek özel bir basın toplantısı için bu ülkedeki medya kuruluşlarına davetiyeler göndermiş.

apple-cin-11-eylul-040913

Söz konusu etkinlik 11 Eylül Çarşamba günü yerel saatle sabah saat 11’de (TSİ sabaha karşı 5:00) gerçekleştirilecek. Şirketin bu etkinlikte bir önceki gün ABD’de tanıtacağı yeni iPhone modellerini göstereceği tahmin ediliyor.

Apple’ın ABD’deki etkinliğine çok yakın bir tarihte Çin için ayrı bir etkinlik daha düzenleyecek olması biraz garip görünüyor, ancak Cupertino şirketinin son zamanlarda Çin’e verdiği önem dikkate alındığında bu özel toplantı çok da garip kaçmıyor.

Apple CEO’su Tim Cook geride kalan çeyrek yıl rakamlarının tartışıldığı telekonferans oturumunda Çin’i “büyük bir fırsat” olarak nitelendirmişti. Tepe yöneticisi aynı nitelendirmeyi daha önce de çeşitli defalar dile getirmişti. Ayrıca Cook son aylarda Çin’i sıklıkla ziyaret eder oldu. Apple’ın ülkedeki varlığını bu ülkede yaygın şekilde faaliyet gösteren China Mobile ile birlikte daha da artırmanın panlar arasında bulunduğu söyleniyor.

Öte yandan Apple’ın daha ucuza satılacak olan iPhone 5C adlı ürünü de Çin gibi ülkeler için özel olarak ürettiğine inanılıyor.

Apple’ın planları ne olursa olsun, 10 Eylül tarihinde yepyeni iPhone’larla tanışacağız ve bu anları Teknoblog’da canlı anlatım ile aktaracağız.

İlgili >> Sina Tech

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER